Руският президент Владимир Путин публикува на 24 юли статия, която

...
Руският президент Владимир Путин публикува на 24 юли статия, която
Коментари Харесай

Институт за изследване на войната: Изолиран от САЩ и Европа, Путин търси сътрудничество с Африка и Китай

Руският президент Владимир Путин разгласява на 24 юли публикация, която евентуално има за цел да смекчи вредите върху позицията на Русия в Африка и личната му известност. След отдръпването на Русия от украинско-руската договорка за зърно, съветските офанзиви против украинските зърнени и пристанищни уреди и невъзможността на Путин да участва на идната среща на върха на БРИКС заради издадената за него заповед за арест от Международния углавен съд (МНС). Путин очерта задачите на Русия за определяне на партньорски връзки с Африка и прикани за продължение на " обичайно тясното съдействие на международната сцена ".

Путин също акцентира търговията на Русия с африканските стопански сътрудници и смисъла на " непрекъснатото доставяне с храна " за " поддържането на политическата непоклатимост на африканските страни ", като упрекна груповия Запад, че употребява зърнената договорка за своя лична полза за сметка на Русия и страни като Етиопия, Судан и Сомалия.

Статията на Путин следва отдръпването на Русия от договорката за зърно и офанзивите, които унищожиха десетки хиляди тонове украинско зърно и украински уреди, които са от значително значение за превозването на зърното до региони на Африка, които разчитат в огромна степен на украинско зърно. Путин също по този начин евентуално се пробва да смекчи различните разноски и неудобството от невъзможността си персонално да участва на срещата на върха на БРИКС в Южна Африка заради заповедта за арест на МНС.

През нощта на 23 против 24 юли Русия извърши нов удар с дрон против украинската пристанищна инфраструктура в Одеска област. Украински военни източници оповестиха, че съветските сили са изстреляли ирански дронове Shahed в пристанищната инфраструктура в Рени, по поречието на река Дунав в далечната западна Одеска област, в границите на няколко километра от румънската граница.

Ръководителят на Одеска област Олег Кипер също съобщи, че ударите с дрон са развалили 25 архитектурни паметника в Одеска област, в това число Преображенската православна катедрала в град Одеса.

Руски източници настояват, че Украйна употребява пристанищната инфраструктура в Рени за експорт на оръжия, съоръжение и зърно.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР