Как жените са представени в Библията, се обсъжда от много

...
Как жените са представени в Библията, се обсъжда от много
Коментари Харесай

Петте най-влиятелни жени в Библията

Как дамите са показани в Библията, се разисква от доста епохи. Наистина, има много пасажи, които ни карат да настръхваме, само че тази къса презентация е отдадена на някои от дамите в Библията, които за положително или неприятно фактически са оказали въздействие и са оформили самата свещена книга. Някои от тези дами са толкоз значими, че се почитат и до през днешния ден, а за мнозина даже съставляват стълбове на християнството.

Дева Мария

Мария, брачната половинка на Йосиф, е посетена от ангел Гавраил, който ѝ споделя, че ще стане майка на Исус. Мария е била девственица, а Исус е заченат посредством Светия дух.

Дева Мария е една от най-светите, а в действителност и една от най-важните фигури в християнството. Христовата майка е почитана от милиони хора по света.

Мария Магдалена

Мария Магдалена от време на време е неразбрана, само че тя е една от най-влиятелните дами в Библията. Тя става вярна последователка на Исус, откакто Той я изцелява. Мария Магдалена участва в голям брой основни моменти от Новия завет, в това число кръстната гибел на Исус. И тя е тази, която намира празния гроб на Исус: Мария Магдалена е тази, която дружно с други дами оповестява за възкресението на Христос.

Рут

Моавката Рут остава вдовица на брачна половинка си израилтянин, само че остава вярна на свекърва си Наоми, с която се реалокира в Юдея. Рут е образец за честност, обич и добрина. След това тя става прабаба на цар Давид.

Хана

Хана се моли за наследник и в подмяна на това посвещава живота си на Бога. Тя съблюдава обещанието си и дава сина си Самуил да бъде отгледан в храма.

Ева

Ева може да има неприятна известност. В края на краищата тя е

" виновна " за доста неприятни неща, които са се случили на човечеството (включително повода раждането да е болезнено). Въпреки отрицателните конотации, Ева безспорно е една от най-влиятелните дами в Библията. Ако приемем, че тя е изкушила Адам, остава въпросът: не е ли могъл той да откаже да яде неразрешения плод?/БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР