Руският президент Владимир Путин предупреди за бъдеща реакция на Москва

...
Руският президент Владимир Путин предупреди за бъдеща реакция на Москва
Коментари Харесай

Путин: Русия ще отговори на влизането на Финландия и Швеция в НАТО

Руският президент Владимир Путин предизвести за бъдеща реакция на Москва на разширението на военната инфраструктура на НАТО във Финландия и Швеция, предава ТАСС.

" Разширяването на военната инфраструктура на тази територия (Финландия и Швеция - бел. ТАСС) сигурно ще провокира нашия отговор ", сподели в понеделник Путин на срещата на върха на Организацията на контракта за групова сигурност (ОДКБ) в Москва.

" Каква ще бъде тя, ще разгледаме въз основа на заканите, които ще ни бъдат основани ", сподели Путин.

В същото време той добави, че разширението на НАТО с Финландия и Швеция не съставлява директна опасност за Руската федерация , защото Москва няма проблеми с тези страни. Що се отнася до разширението (на НАТО), в това число посредством нови членове на алианса - Финландия, Швеция, Русия няма проблеми с тези страни ", сподели съветският държавен глава. Следователно в този смисъл експанзията за сметка на тези страни не съставлява директна опасност за Русия ", сподели Путин.

" Разширяването на НАТО е изкуствено , " счита съветският водач. " Алиансът надвишава географската си цел и се пробва да въздейства не по най-хубавия метод на други райони, " добави Путин.
 Русия: Присъединяването на Швеция и Финландия е неточност с дълготрайни последици
Русия: Присъединяването на Швеция и Финландия е неточност с дълготрайни последици

Не би трябвало да си вършат илюзии, че Русия просто ще се помири с тяхното решение

Отговаряйки на въпрос за присъединението на Финландия и Швеция към НАТО, представителят на Кремъл Дмитрий Песков по-рано означи , че присъединението на Финландия и Швеция към НАТО няма да ускори архитектурата на сигурността в Европа. Според него Москва деликатно следи този въпрос. " Има съображение за доста изчерпателен разбор на вероятните последствия. Ние не мислим, или по-скоро не сме уверени, че влизането на Финландия и Швеция в НАТО по някакъв метод ще ускори и усъвършенства архитектурата на сигурността на нашия континент ", сподели Песков.

" Това е сериозен въпрос, това е въпрос, който ни тревожи и ние ще следим доста деликатно какви ще бъдат следствията от присъединението на Финландия и Швеция към НАТО на процедура във връзка с нашата сигурност, която би трябвало да бъде обезпечена в безусловно категоричен метод ", акцентира той.

Песков означи, че Москва " деликатно записва " изказванията на шведските управляващи, че тази страна не има намерение да позволява непознати военни бази и оръжейни системи на своя територия , в случай че се причисли към Алианса. " Наблюдаваме доста деликатно и, несъмнено, проучваме обстановката по отношение на вероятностите за гарантиране на сигурността на страната ни ", добави той.

Припомняме, че двете страни ускориха интереса си към присъединение към военния съюз, откакто Русия атакува Украйна в края на февруари . Швеция и Финландия виждат в НАТО гаранция за националната си сигурност. Финландия към този момент. Очаква се в най-кратко време същото да направи и Швеция.
 Управляваща партия в Швеция поддържа участието в НАТО
Управляваща партия в Швеция поддържа участието в НАТО

Страната няма да одобри нуклеарно оръжие
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР