Руският президент Владимир Путин предупреди, че не трябва да се

Руският президент Владимир Путин предупреди, че не трябва да се ...

Путин се уплаши за края на цивилизацията


Руският президент Владимир Путин предупреди, че не трябва да се допуска горещ глобален конфликт в света, защото това може да доведе до края на цивилизацията, информира "Комерсант". 

"Има всички основания да смятаме, че има рискове от по-нататъшно нарастване на противоречията и подобни тенденции могат да се проявят в почти всички области", коментира Путин пред Световния икономически форум, 

Според Путин настоящата ситуация в света може да се сравни с 1930-те години, като паралелите показват мащаба на предизвикателствата и потенциалните заплахи.

"Можете да се съгласите с тази ситуация, можете да не се съгласите, но в много отношения - от гледна точка на мащаба и сложния системен характер на предизвикателствата, потенциалните заплахи - все още се предполага една аналогия ", каза г-н Путин на форума в Давос.

Според него съществуващите икономически модели сега преминават през криза, социалното разслоение се увеличава - както в отделните страни, така и в целия свят. Това причинява "рязка поляризация на обществените възгледи", води до нарастване на популизма, радикализма и други крайности.

Налице е отслабване на международните институции, регионалните конфликти се умножават, а глобалната система за сигурност също се влошава ", каза Владимир Путин.

Източник: standartnews.com