Руският президент Владимир Путин поздрави днес частната военна компания Вагнер“

...
Руският президент Владимир Путин поздрави днес частната военна компания Вагнер“
Коментари Харесай

Путин обяви, че са превзели Бахмут. Зеленски не потвърждава

Руският президент Владимир Путин поздрави през днешния ден частната военна компания „ Вагнер “ и постоянната съветска войска за завладяването на град Бахмут в Източна Украйна, съобщи Ройтерс.

Русия употребява за Бахмут наименованието му от руската ера  – Артьомовск.

В изказване, оповестено на уеб страницата на Кремъл, Путин споделя, че борбата за Бахмут е завършила с победа за Русия и че всички, които са се показали по време на сраженията, ще получат държавни оценки.

„ Държавният глава поздрави щурмовите групи на „ Вагнер “, както и военнослужещите от войсковите единици на съветските въоръжени сили, които им оказваха нужната поддръжка и прикритие по фланговете, за приключването на интервенцията по освобождението на Артьомовск “, се споделя в изказването.

Съобщението на Кремъл за Бахмут идва, когато украинският президент Володимир Зеленски е в японския град Хирошима, където се организира среща на водачите от Г-7. Там американският държавен глава Джо Байдън разгласи нов пакет помощи за Украйна на стойност 375 милиона $, който включва муниции, артилерия и бронирани бойни машини.

Сед срещата му с Байдън Зеленски беше запитан от публицист, дали фактически Бахмут е високомерен от съветските сили.

„ Мисля, че не “, беше отговорът на Зеленски.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР