Руският президент Владимир Путин подписа закона за отмяна на ратификацията

...
Руският президент Владимир Путин подписа закона за отмяна на ратификацията
Коментари Харесай

Путин подписа отмяната на Договора за всеобхватна забрана на ядрените опити

Руският президент Владимир Путин подписа закона за анулация на ратификацията на Договора за всеобхватна възбрана на нуклеарните опити. Документът е оповестен на съветския формален портал за правна информация.

Законът беше утвърден от горната камара на съветския парламент - Съвета на федерацията през октомври. Договорът, с който се не разрешават нуклеарните опити, беше подписан от Русия на 24 септември 1996 година в Ню Йорк и утвърден на 27 май 2000 година Очакваше се той да стане главен инструмент на интернационалното право за прекратяването на всевъзможни типове нуклеарни тествания, само че и до ден сегашен не е влезнал в действие, тъй като не е утвърден от 8 от 44 страни, които имат нуклеарно оръжие или капацитет да основат такова. Съединените щати също са подписали контракта през 1996 година, само че не са го утвърдили.

Русия разгласи, че няма да възобнови нуклеарните опити, в случай че и Вашингтон не го направи, а анулацията на ратификацията не трансформира нито политиката по нуклеарните оръжия, нито по какъв начин се споделя информация за дейности свързани с тях.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР