Руският президент Владимир Путин подписа закона за конфискация на имущество

...
Руският президент Владимир Путин подписа закона за конфискация на имущество
Коментари Харесай

Официално: Конфискуват имуществото за фалшиви новини за войната в Украйна

Руският президент Владимир Путин подписа закона за конфискация на имущество на хора, които популяризират " имитации " за армията  и закононарушения против сигурността на страната. Документът е оповестен на формалния портал за правна информация, съобщи ТАСС.

Мярката ще се ползва и към откритите за отговорни в " дискредитиране " на въоръжените сили, призоваващите за наказания против Русия и наказани за екстремистка активност. Промените в закона плануват също по този начин наказаните по новите наказателни членове да бъдат лишени от почетните си звания.

Съответни промени са въведени в Наказателно-процесуалния кодекс на Руската федерация и разширяваг листата на закононарушенията, за които може да се планува конфискация на имущество.

Сега такова наказване може да бъде открито за общественото разпространяване на умишлено погрешна информация за въоръжените сили на Русия и осъществяването на техните пълномощия от държавни органи, както и за обществени апели за действия, ориентирани против сигурността на страната. Уточнява се, че става дума за закононарушения, осъществени от користни подбуди.

На конфискация няма да подлежат всички пари, полезности или друго имущество на наказания по посочените членове, а единствено тези, които са добити вследствие на осъществяване на закононарушение или са употребявани за действия ориентирани против сигурността на Русия.

В закона е записано, че активността, ориентирана против сигурността на Руската федерация, се схваща като осъществяване на най-малко едно от закононарушенията, планувани по-специално в членовете на Наказателния кодекс на Русия за наемничество, геноцид, дезертиране, несъблюдение на заповеди, приемане или предоставяне на подкупи и бандитизъм. Повече от 30 закононарушения са изброени в този лист.

Разширява се и описът на членовете от Наказателния кодекс на Руската федерация, за които се лишават специфични, военни или почетни звания, класни чинове и държавни награди. Това, по-специално, включва публикации, свързани с разпространяването на фалшификации за съветската войска, нейната дискредитация, апели към екстремизъм, нарушение на териториалната целокупност на Руската федерация, действия, ориентирани против сигурността на страната, апели за въвеждане на наказания против Русия и нейните жители, реабилитация на нацизма и подпомагане за осъществяване на решения на интернационалните организации, в които Руската федерация не взе участие, или непознати държавни органи.

Новият закон ще разреши на страната да изземва имущество и от руснаци, които са напуснали страната и са подлагали на критика войната против Украйна, до момента в който не престават да получават наем от свои къщи или жилища в Русия.

Законът влиза в действие 10 дни след формалното му издание.

Руските съдилища признават за подправени информациите за войната в Украйна, които не съответстват с твърдениията на съветското министерство на защитата. От началото на войната минимум 830 души са били подведени под отговорност в Русия за антивоенната си позиция, в това число минимум 250 души, които са били подведени под отговорност по показване на " имитации " за съветската войска.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР