Руският президент Владимир Путин подкрепи плановете за допускане на доброволци

...
Руският президент Владимир Путин подкрепи плановете за допускане на доброволци
Коментари Харесай

Путин подкрепи изпращането на доброволци в Украйна


Руският президент Владимир Путин поддържа проектите за допускане на доброволци да се бият в Украйна , където той изпрати хиляди съветски бойци в границите на по този начин наречената от него " специфична военна интервенция ", заяви Агенция Франс Прес.

" Ако видите, че има хора, които желаят на доброволни начала (да оказват помощ на сепаратистите в Източна Украйна), тогава би трябвало да ги посрещнете и да им помогнете да се придвижат до зоните на бойните дейности ", сподели Путин на министъра на защитата Сергей Шойгу по време на излъчено по малкия екран съвещание на Съвета за сигурност.

Според президента " западните спонсори " не крият събирането на наемници за присъединяване в спора - " те го вършат намерено, пренебрегвайки всички правила на интернационалното право “.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба съобщи тази седмица, че страната е получила 20 000 заявки от чужденци , които желаят да вземат участие в спора на страната на Киев.

На срещата министърът на защитата Сергей Шойгу означи, че ДНР и ЛНР са получили повече от 16 000 сходни претенции , множеството от които от страни в Близкия изток.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР