Руският президент Владимир Путин подчерта по време на срещата на

...
Руският президент Владимир Путин подчерта по време на срещата на
Коментари Харесай

Путин: Цените на газа в ЕС са десет пъти по-високи от тези на руското гориво

Руският президент Владимир Путин акцентира по време на срещата на върха на Евразийския стопански съюз (ЕАИС) в Киргизстан в петък, че цените на газа в цяла Европа са 10 пъти по-високи от тази, на която Москва продава синьото гориво на своите сътрудници.

Руският държавен глава означи също по този начин, че се чака страните от Евразийския съюз да отбележат стопански напредък, а потреблението на сила в страните членки се чака да нарасне доста в идния интервал.

Според Путин Москва доставя газ на страните от ЕАИС „ повече от 10 пъти по-евтино “, което би трябвало да помогне за стабилизирането на стопанските системи на ЕАИС.

Междувременно доставките на най-големия експортьор на природен газ в света за Китай набъбнаха с към една трета тази година

от началото на съветската военна инвазия в Украйна, която след това понижи мощно доставките на газ от Русия за Европа.

Руският държавен глава също по този начин предизвести, че страната му може да понижи производството на нефт в отговор на тавана от 60 $ за барел, натрапен от Запада. По думите му решението е неуместно и нездравословно за международните енергийни пазари.

„ Както към този момент споделих, ние просто няма да продаваме на тези страни, които вземат такива решения. Няма да имаме загуби при никакви условия “,

акцентира Путин на конференцията. Въпреки това той означи, че актуалният натрапен таван е в сходство с „ цените, на които продаваме през днешния ден “ и като подобен няма „ да ни засегне по никакъв метод “.

Руският президент съобщи, че формалният отговор на Москва на ценовия таван ще бъде оголен „ през идващите няколко дни “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР