Руският президент Владимир Путин планира посещение в Турция, каза съветникът

...
Руският президент Владимир Путин планира посещение в Турция, каза съветникът
Коментари Харесай

Ушаков потвърди визитата на Путин в Турция

Руският президент Владимир Путин възнамерява посещаване в Турция, сподели съветникът по външната политика на Кремъл Юрий Ушаков, съобщи Анадолската организация.

Ушаков удостовери, че и турската, и съветската страна са възнамерявали среща, само че към момента не е избрана последна дата.

Той означи, че Путин е заречен да посети страната след изборната победа на президента Реджеп Тайип Ердоган.

Ердоган се срещна с украинския президент Володимир Зеленски по-рано този месец и сподели, че ще бъде хазаин и на съветския му сътрудник.

Турският президент е изразил вяра, че Путин към момента желае да резервира основната военновременна черноморска договорка за зърно. Забележките му пристигнаха малко откакто Кремъл разгласи, че съглашението е " де факто завършило " часове преди да изтече и че Москва ще се върне към него, в случай че изискванията ѝ бъдат изпълнени.

Турция е измежду дребното народи, които поддържат връзки както с Русия, по този начин и с Украйна след нахлуването на Москва в южната й съседка.

Въпреки че подлага на критика офанзивата на Русия, Анкара се пробва да резервира околните си връзки и се нарежда като балансьор, опитваща се да посредничи сред воюващите страни. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР