Руският президент Владимир Путин обяви готовност за диалог по конфликта

...
Руският президент Владимир Путин обяви готовност за диалог по конфликта
Коментари Харесай

Путин обяви готовност за диалог по конфликта в Украйна, но изрази разочарование от Запада



Руският президент Владимир Путин разгласи подготвеност за разговор по спора в Украйна, като в това време изрази разочарованието си от западните страни. Според него неналичието на доверие в Запада ще усложни бъдещите договаряния.

Повод за разочарованието на Владимир Путин стана изявление на някогашния канцлер Ангела Меркел за немския вестник “Цайт ”. В изявлението Меркел съобщи, че минските съглашения са били опит да се даде на Украйна време, което тя е употребила и е станала по-силна.

Според съветския президент думите на немския канцлер потвърждават, че никой не е имал желание да извършва споразуменията. “Оказва се, че и те са ни лъгали ”, сподели Путин и добави, че задачата е била да се въоръжи Украйна и да се приготви за бойните дейности.

Той увери, че Русия се е надявала спорът да се реши в границите на минските съглашения. По думите му, " след сходни изявления поражда въпросът с доверието: по какъв начин да се договаряш, защо, може ли въобще да се договаряш и къде са гаранциите? ".

" Така или другояче в последна сметка ще се наложи да се договаряме, само че това ни кара да се замислим с кого си имаме работа ”, сподели още Владимир Путин.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР