Руският президент Владимир Путин обясни усилията на Запада да спре

...
Руският президент Владимир Путин обясни усилията на Запада да спре
Коментари Харесай

Противниците на Северен поток 2 се опитвали да накарат Русия да плати за проекта им в Украйна

Руският президент Владимир Путин изясни напъните на Запада да спре строителството на съветския газопровод " Северен поток 2 " с желанието да накара Русия да заплати за " техния геополитически план в Украйна ", осведоми " Комерсант ".

Както е известно, Съединени американски щати се пробват да убедят Европейския съюз, че " Северен поток 2 " е неприятна договорка за тях.
 Белият дом:
Белият дом: " Северен поток 2 " е неприятна договорка за Европейския съюз

Американските управляващи деликатно наблюдават дейностите по плана...

" Защо всичко се върти към " Северен поток 2 "? Те желаят да принудят Русия да заплати за техния (на Запада, б. р.) геополитически план в Украйна ", настоя съветският президент по време на видеоконференция с ръководителите на фракциите в Държавната дума (долната камара на съветския парламент).

На 14 февруари съветският вицепремиер Александър Новак разгласи, че построяването на " Северен поток 2 " е приключено на 95 %. Той добави, че планът бил изцяло в сходство с европейското законодателство, а следените опити за предотвратяването му били непазарни способи на конкуренция от страна на Съединени американски щати.

Няколко дни по-рано сенаторите в Съединени американски щати приканиха американския президент Джо Байдън да наложи нови наказания против " Северен поток 2 ".
 Съединени американски щати: Ще защитим Европа от „ Северен поток 2”
Съединени американски щати: Ще защитим Европа от „ Северен поток 2 ”

Проектът заплашва енергийната сигурност на Европейски Съюз...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР