Руският президент Владимир Путин нарече отношенията между Руската федерация и

...
Руският президент Владимир Путин нарече отношенията между Руската федерация и
Коментари Харесай

Владимир Путин: Отношенията между Русия и Китай са модел на междудържавно сътрудничество през 21-ви век

Руският президент Владимир Путин назова връзките сред Руската федерация и Китай действителен модел на междудържавно съдействие през 21-ви век

„ Радвам се, че имам опцията да имам видеовръзка онлайн с вас. Това ни разрешава да обсъдим задълбочено развиването на руско-китайските връзки, всестранното партньорство и стратегическо взаимоотношение. Считам тези връзки за действителен модел на междудържавно съдействие през 21-ви век. век ", сподели съветският държавен глава, откривайки диалози с китайския президент Си Дзинпин посредством видеоконферентна връзка, оповестява ИТАР ТАСС.

В началото на срещата Путин общително махна на сътрудника си, като назова Си Дзинпин „ собствен безценен другар ". Китайският водач отговори с сходен жест и необятна усмивка.
„ Въпреки продължаващите санитарни и епидемиологични ограничавания, ние сме в непрекъснат контакт ", сподели Путин. Той напомни, че през май започва взаимното създаване на четири нови атомни блока в Китай в режим на видеомост, а през юни се организира видеоконференция, отдадена на 20-годишнината от огромния контракт за руско-китайско другарство. Руският водач добави, че той и китайският му сътрудник са разискали по телефона „ горещи тематики от интернационалния живот, в частност афганистанския проблем ".

Настоящата година в нашите връзки мина под знака на 20-годишнината от подписването на съглашение за добросъседство, другарство и съдействие. Действието му се удължава за нов петгодишен интервал ", означи президентът на Руската федерация, като акцентира, че поредното използване на този главен документ, който изцяло отразява дълбоките исторически обичаи на другарство и взаимно съгласие сред съветския и китайския нации, направи допустимо извеждането на връзките до невиждано високо равнище.

Отличителни черти на взаимоотношенията

Както означи президентът на Руската федерация, връзките сред двете страни се отличават с решимостта си да трансфорат общата граница в пояс на безконечния мир и добросъседство.

„ Изграден е нов модел на съдействие сред нашите страни, основан, апропо, на правила като невмешателство във вътрешните работи и ценене на ползите на другия, решителност да се трансформира общата граница в пояс на безконечния мир и положително. съседство ", акцентира съветският държавен глава.

Путин означи и усилването на търговско-икономическите връзки сред Москва и Пекин. По думите му през януари-ноември тази година взаимният стокообмен сред двете страни се е нараснал с 31% до $123 милиарда „ По този метод към този момент сме счупили върховете от предпандемичната 2019 година В близко бъдеще, както беше контрактувано, ще преодолеем границата от 200 милиарда $ ", увери съветският държавен глава.
Путин напомни, че Руската федерация и КНР реализират редица огромни взаимни планове в енергетиката, в това число нуклеарната, в региона на промишлеността и в региона на високите технологии.

Международна непоклатимост

Путин означи приноса на съдействието сред двете страни за поддържане на непоклатимост в интернационалните връзки.
„ Тясното съгласуване от страна на Русия и Китай на техните дейности на международната сцена, виновният взаимен метод към решаването на неотложни международни проблеми се трансфораха във значим фактор за непоклатимост в интернационалните връзки ", сподели Путин.

По думите му разклоненият механизъм на разговор сред държавните управления и съответните ведомства на двете страни работи ритмично, ускорява се парламентарното съдействие, поддържат се непрекъснати контакти посредством ведомствата за външна политика и защита.

Президентът на Руската федерация също по този начин обърна внимание на обстоятелството, че Москва и Пекин работят интензивно дружно по платформата на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, Шанхайската организация за съдействие и БРИКС, което способства за цялостното образуване на обективен международен ред, учреден на по интернационално право.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР