Руският президент Владимир Путин изрази в петък увереността, че страната

...
Руският президент Владимир Путин изрази в петък увереността, че страната
Коментари Харесай

Путин вижда светло бъдеще пред Русия

Руският президент Владимир Путин изрази в петък увереността, че страната му има " положително бъдеще " пред себе си, пишат ТАСС и " Ройтерс ".

" Първо, тъй като знаем какво желаеме и знаем с какви средства реализираме задачите си . Второ, имаме големи запаси, на първо място човешки запаси ", сподели Путин по време на срещата на върха на организацията " Бизнес Русия ".

По-рано Путин предвижда, че стопанската система на Русия ще продължи да се развива през 2023 година макар глобите, наложени на страната поради войната срещу Украйна.

Чуждестранните компании сами вземат решение дали да изоставен Русия , сподели Путин в петък. " Те започнаха процеса на напускане; ние не направихме нищо, с цел да ги изгоним. И в този момент не вършим нищо, с цел да ги изгоним. Те напущат по лично предпочитание. Въпреки това, те не напущат просто по този начин. Те в действителност оставят след себе си открита инфраструктура и стандарти , а постоянно и набор от подготвен личен състав ; много неща. Или на преференциални цени, или просто гратис. Е, от наша страна, ние не се готвим да ги наградим с непотребен капитал по отношение на излизането им от пазара ", сподели Путин.

Русия се държи " доста по-цивилизовано от тези, които ползват ограничаващи ограничения против Русия ", обяснява Путин. " Въпреки това ние естествено би трябвало и ще защитим личните си ползи ", означи той. Вътрешният бизнес получава доста по-голямо пространство за свободно маневриране на фона на отлива на непознати компании.


 Русия вкарва шестдневна работна седмица
Русия вкарва шестдневна работна седмица

Санкциите стартират " да хапят "

Русия е склонна да остави размерите на произвеждане на нефт непроменени преди политическата среща на ОПЕК+ на 4 юни, тъй като Москва е удовлетворена от настоящите цени и рандеман , споделиха пред " Ройтерс " трима източника, осведомени с въпроса.

ОПЕК+, която сплотява Организацията на страните експортьорки на нефт с Русия и други съдружници, изненада пазара на 2 април с спомагателни съкращения на добива, които покачиха цената на петрола.

Путин разяснява по-рано, че цените на силата се приближават до " стопански оправданите " равнища . Главният човек на Путин по петрола, вицепремиерът Александър Новак, сподели в четвъртък, че не чака нови стъпки от ОПЕК+.

Новак сподели, че Русия и нейните сътрудници от ОПЕК+ ще вземат решение какво е най-хубаво за петролния пазар, когато се срещнат във Виена.
 МАЕ чака рекордно търсене на нефт в света през 2023 година
МАЕ чака рекордно търсене на нефт в света през 2023 година

Търсенето ще надвиши предлагането с съвсем 2 милиона барела дневно

Поддържайки актуалните равнища на произвеждане, Москва се надява, че ще успее да поддържа постоянни цени на петрола , без да надвишава наложената от Запада горна граница на цените от 60 $ за барел за своя Urals.

" По-нататъшни съкращения на производството са малко евентуални ", сподели пред " Ройтерс " източник, осведомен с позицията на Русия, поискал анонимност заради чувствителността на въпроса.

Втори източник, който също приказва при изискване за анонимност, сподели, че не е в полза на Русия да понижава добива на нефт сега .

Русия към този момент даде обещание да понижи добива си с 500 000 барела дневно (bpd) до 9,5 милиона bpd от март до края на годината.

" Русия мъчно се оправя с обещаните съкращения на производствот о, само че не се нуждае от спомагателни съкращения в актуалната пазарна среда ", сподели източник от съветска петролна компания.
 Саудитска Арабия едва усили производството и износа на нефт през март
Саудитска Арабия едва усили производството и износа на нефт през март

Добри данни за нефтения пазар

Руското държавно управление отхвърли да разяснява политиката на ОПЕК+.

Русия е вторият по величина експортьор на нефт в света след Саудитска Арабия , чийто министър на енергетиката принц Абдулазиз бин Салман тази седмица предизвести късите продавачи да " внимават ".

Опитът на Запада да наложи таван на цените на съветския нефт усложни изчисленията на Москва за добива - за разлика от останалата част от ОПЕК+, тя не се стреми да максимизира цените.

Ако Русия успее да задържи цената на Urals под ценовата граница, това ще улесни поддържането на петрола й на международния пазар.

Urals се търгува сред $53 и $57 за барел този месец, комфортен диапазон за Русия.
 България не може или не желае да се отърве от съветския газ и нефт
България не може или не желае да се отърве от съветския газ и нефт

Нахлуването на Русия в Украйна разкри уязвимостта на Югоизточна Европа във връзка с енергийната сигурност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР