Разпространените в публичното пространство записи от срещи на политици от

...
Разпространените в публичното пространство записи от срещи на политици от
Коментари Харесай

Ицо Хазарта за авторите на записите: Държат се с обществото като с рибки

Разпространените в общественото пространство записи от срещи на политици от " Продължаваме промяната " са били с чудесно качество, само че разваленото му не е било инцидентно. Крайната цел на мероприятието е директно преди изборите на 9 юни да се разгласява един " непоносим deepfake ".

Това сподели в предаването " Лице в Лице " националният представител от ПП-ДБ и претендент за евродепутат Христо Петров - Ицо Хазарта.

" Ние направихме експертиза (на записите- бел. ред) благодарение на много съществени специалисти и има много неща, които се набиват на очи. Вероятно ви е направило усещане, че те са с доста неприятно качество. Това по никакъв начин не е инцидентно. Целта е през идващите 20 дни публиката да бъде захранвана с такива записи с неприятно качество, с цел да може малко преди изборите да се появи един непоносим дийп фалшив запис, който ще бъде напълно подправен, само че хората - привикнали към този момент с неприятното качество, ще чуят и него ", разяснява Петров, като добави саркастично, че " най-хубавото следва ".

Думите му са отпратка към имитация на съпредседателя на Движение за права и свободи Делян Пеевски от коридорите на Народното събрание.

От понеделник вечерта през уеб страницата " Афера " изтекоха три разнообразни файла със записани диалози от срещи на Политическа партия преди предходните парламентарни избори през 2023 година Сред тематиките са финансирането на предизборната акция и търсенето на донори.

" Това е сюжетът, който се приготвя. Те третират българското общество като аквариум с рибки, на които пускат понякога по нещо да хапнат. Защо не слушам записите на тези другите - на момчетата за мръсни поръчки? ", сподели Петров.

На въпрос кои са " те ", Хазарта отговори, че това са " хората, които от 30 години ръководят в сянка ".

" Подозирам, че е някой, който настойчиво отхвърля вашите предложения за изявленията ", обърна се той към водещата.

" Къде е този всекидневен кеш, за който се приказва в записите? На мен доста хора са ми казвали, че Кирил и Асен ме употребяват. Като ме употребяват, за какво имам 14 билборда в цяла България? Моите другари от компания " Възраждане " имат по толкоз билбордове в един квартал, не град, а квартал, плюс по автомагистралата ", добави Петров.

Депутатът от ПП-ДБ съобщи, че се отнася " скептично " към въпроса кои са политическите неточности, които от партията му са позволили, " тъй като като че ли преди този момент всичко е било без спънки, само че ние сме пристигнали, една неточност направихме и всичко потъна ".

" За две години и половина ние по този начин и не успяхме да разбираем за пъкъла, през който преминахме. Аз постоянно съм подлагал на критика Кирил, още първоначално може би той трябваше да излезе и да каже: Дами и господа, със 60 депутати аз не просто не мога да бъда цар, аз не мога да сменя даже защитата си ", разяснява Петров.

Депутатът описа и за издевателството, на който е бил подложен от " ден едно " от хора, " наричащи себе си публицисти ".

" От ден едно на мен ми бяха зачислени няколко души, които вървят с камери в Народното събрание и стоят пред дома ми. Те се назовават публицисти. Имах глуспостта първите седмици да им давам отговор. После разбрах, че в случай че им отговориш нещо, което им би трябвало, те просто не го пускат. Те намерено се присмиват на мен и на моите сътрудници, тъй като доста добре знаят кой държи същинската власт. Те са негови прислужници ", сподели той.

На въпрос за какво ПП-ДБ не са решили да останат в съпротива, вместо да се коалират с ГЕРБ, Петров отговори, че в случай че не са се били съгласили на сходен вид ръководство, " отивахме към Съюз на съветските социалистически републики ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР