Руският президент Владимир Путин и саудитският принц престолонаследник Мохамед бин

...
Руският президент Владимир Путин и саудитският принц престолонаследник Мохамед бин
Коментари Харесай

Путин и Мохамед бин Салман обсъдиха сътрудничеството в ОПЕК+

Руският президент Владимир Путин и саудитският принц престолонаследник Мохамед бин Салман разискаха съдействието в границите на ОПЕК+ на срещата си в Рияд, съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от Ройтерс. Двамата водачи се споразумяха това съдействие да продължи.

Путин се срещна с Мохамед бин Салман, откакто цените на петрола спаднаха макар обещанието за понижаване на износа на нефт, направено от ОПЕК+ - обединяване, което включва страните, членуващи в Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК), и техни сътрудници, измежду които е Русия. Срещата на Путин с принца престолонаследник завърши и съветският водач си потегли с автомобил.

" Говорихме още веднъж за съдействието в ОПЕК+. Съгласни сме, че нашите страни носят огромна отговорност за взаимоотношението, ориентирано към запазване на нужното равнище и в устойчиво и предсказуемо положение на интернационалния енергиен пазар ", съобщи Песков, представен от новинарската организация Интерфакс.

На срещата си с Путин саудитският принц престолонаследник Мохамед бин Салман приветства координацията сред Русия и Саудитска Арабия, която способства за " премахването на напрежението в Близкия изток ", съобщи саудитската новинарска организация СПА.

" Имаме доста общи ползи и по доста въпроси работи дружно в интерес на Русия, на Саудитска Арабия, на Близкия изток и на целия свят ", съобщи Мохамед бин Салман.

Саудитският престолонаследник ще посети Русия, само че датата на визитата му към момента не съгласувана, съобщи Дмитрий Песков пред публицисти.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР