Руският президент Владимир Путин и френският лидер Еманюел Макрон продължиха

...
Руският президент Владимир Путин и френският лидер Еманюел Макрон продължиха
Коментари Харесай

Путин и Макрон обсъдиха спекулациите за руската инвазия в Украйна

Руският президент Владимир Путин и френският водач Еманюел Макрон продължиха да обменят отзиви по тематиките за гарантиране на сигурността на Русия и превъзмогване на безизходицата във вътрешноукраинската рецесия, а също по този начин разискаха тематиката за провокативните спекулации по отношение на хипотетичните проекти на Русия да нахлуе в Украйна, оповестяват от пресслужбата на Кремъл.

Владимир Путин притегли вниманието на френския президент Еманюел Макрон към неналичието на логичен отговор от страна на Съединени американски щати и НАТО на самодейностите на Русия за сигурност.

„ В продължение на полемиките по време на неотдавнашното посещаване на президента на Франция в Москва, се организира задълбочена обмяна на отзиви по въпроси, свързани с обезпечаването на дълготрайни правни гаранции за сигурността на Руската федерация и превъзмогване на безизходицата при решаването на казуса с вътрешноукраинския спор, в това число като се вземат поради диалозите на Еманюел Макрон с управлението на Украйна, Съединените щати и редица европейски страни “, се споделя в изказване на Кремъл.

Според Кремъл Путин и Макрон са разискали и обстановката, обвързвана с провокативните спекулации за хипотетично планувано съветско „ настъпление “ в Украйна, „ поради което сякаш в тази страна се изсипват големи количества модерни оръжия и се основават предпоставки за възможни нападателни дейности на украинските сили за сигурност в Донбас.

Главата на френската страна осведоми съветския си сътрудник за безпокойството, което изпитват европейските сътрудници и съдружници на Франция. Макрон сподели, че " откровеният разговор е несъответстващ с ескалацията ".

„ Държавните глави разискаха способи за обезпечаване на осъществяването на споразуменията от Минск и продължиха полемиките по отношение на изискванията за сигурност и непоклатимост в Европа. Президентите показаха желанието си да продължат разговора по тези въпроси “, оповестява ТАСС от Елисейския замък.

Освен Украйна, президентите засегнаха и запазването и осъществяването на иранското нуклеарно съглашение.

„ Беше наранена тематиката за запазването и цялостното осъществяване на Съвместния изчерпателен проект за деяние по иранската нуклеарна стратегия “, се споделя в изказване на пресслужбата на съветския водач.

Съботният диалог сред френския и съветския водач беше четвъртият телефонен диалог, който те организираха през последните седмици.

По-рано стана известно, че президентите на Русия и Франция Владимир Путин и Еманюел Макрон са провели диалози по телефона, като диалогът е траял 1 час и 40 минути.

Припомняме, че френският президент Еманюел Макрон сподели, че в Москва е имал богат и логичен продан на отзиви с съветския президент Владимир Путин.

Превод: ПИ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР