Руският президент Владимир Путин и австрийският канцлер Себастиан Курц обсъдиха

...
Руският президент Владимир Путин и австрийският канцлер Себастиан Курц обсъдиха
Коментари Харесай

Австрия преговаря за доставки на руската ваксина

Руският президент Владимир Путин и австрийският канцлер Себастиан Курц разискаха в телефонен диалог битката против пандемията, в това число вероятните доставки на съветската ваксина за западноевропейската страна и взаимното произвеждане на лекарството. Това заяви пресслужбата на Кремъл, съобщи ТАСС.

" Въпросите за противопоставяне на разпространяването на коронавирусната зараза бяха разисквани в детайли, в това число опцията за доставка на съветската ваксина Спутник V в Австрия, както и за определяне на взаимното ѝ произвеждане ", се споделя в известието. В тази връзка беше реализирана договореност за по-нататъшни тесни контакти сред съответните профилирани ведомства на двете страни.

Отбелязва се, че диалогът е воден по самодейност на австрийската страна.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Успехът на съветската ваксина против ковид Sputnik V поста...

Макар Спутник V да не е измежду утвърдените от регулаторните органи на Европейски Съюз, към този момент употребява съветската ваксина и даже се готви да я създава.

С създадена пробна партида от тази ваксина през днешния ден се похвали Беларус. По думите на здравния министър на републиката Дмитрий Пиневич, представен от ТАСС, индустриалното произвеждане на Спутник V ще стартира в края на март.

Русия първа в света записва ваксина против ковид - на 11 август 2020 година

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Унгарският министър председател Виктор Орбан съобщи, че управляващите на страната възнамеряват да построят цех за произво...

Доказано е, че съветската ваксина Sputnik V е една от най-безопасните и ефикасни в света. Ефективността на лекарството е 91,6%, измежду имунизираните доброволци над 60 години - 91,8%. Антитела против ковид след имунизация със Sputnik V са открити при 98% от имунизираните доброволци, демонстрираха данните от последната трета фаза на изпитването й, оповестени при започване на февруари от здравното списание The Lancet., написа по този мотив Daily Telegraph.

Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР