Руският президент Владимир Путин е отложил традиционното си телевизионно участие

...
Руският президент Владимир Путин е отложил традиционното си телевизионно участие
Коментари Харесай

Владимир Путин отлага ангажиментите си в очакване на украинската контраофанзива

Руският президент Владимир Путин е отсрочил обичайното си телевизионно присъединяване с въпроси и отговори, което нормално се организира по това време на годината, с цел да концентрира вниманието си върху контранастъплението на Украйна, заяви съветският вестник „ Комерсант “, представен от Newsweek.

През юни нормално се организира събитието „ Директна линия “ с Владимир Путин, което разрешава на съветските жители да се обаждат и да задават на президента въпроси, които засягат всекидневието им.

Миналата година Путин анулира телевизионния диалог, както и годишната си конференция. Кремъл не предложи коментар по отношение на повода зад това, само че се смяташе, че е обвързвана с войната, която той стартира в Украйна на 24 февруари 2022 година

„ Комерсант “ написа, че се е очаквало „ Директна линия “ да се организира това лято, само че неотдавна е било взето решение то да се отсрочи в интерес на наблюдаване на обстановката в Украйна.

Джейсън Джей Смарт, политически консултант по постсъветската и интернационалната политика, сподели пред Newsweek, че счита, че

Путин може да отсрочи шоуто, тъй като се опасява, че Русия ще претърпи повече неуспехи по време на контранастъплението

„ Путин осъзнава, че контранастъплението може да подкопае всичко, което той споделя обществено на жителите “, споделя Смарт. „ Забавянето му разрешава да употребява събитието по-късно, с цел да оправдае за какво Русия губи територия в Украйна. “

Според „ Комерсант “ събитието звсе още може да се организира тази година, може би през ноември или декември. Вестникът твърди, че този миг ще разреши на Путин да приема позвънявания от съветската общност преди възможното оповестяване на акцията му за преизбиране на президент през 2024 година

„ Директната линия “ с Владимир Путин се организира за първи път през 2001 година и включва въпроси, заложени от съветски жители, които са авансово утвърдени, както и въпроси, заложени от президента онлайн.

По време на разгара на пандемията от COVID-19 през 2020 година шоуто не се организира, само че детайлите на „ Директната линия “ бяха включени в огромна конференция.

През април представителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че шоуто евентуално ще се организира на неуточнена дата през юни. В четвъртък съветската държавна медия ТАСС заяви, че на Песков не му е ясно по кое време ще се организира.

„ Що се отнася до „ Директната линия “, ние казахме, че незабавно щом решим, ще обявим датите. Досега, както знаете, не сме оповестили никакви дати. Ние безшумно се приготвяме за това, лека-полека. Със сигурност ще ви осведоми, когато му пристигна времето “, сподели Песков, представен от ТАСС.

По отношение на контранастъплението съветски публични лица споделиха, че считат, че то към този момент е почнало, само че украинският президент Володимир Зеленски не е оповестил публично началото му.

Олексий Данилов, секретар на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна, сподели в сряда, че военните маневри към момента не са почнали, макар изказванията на Русия.

„ Когато стартираме контраофанзивата, всички ще знаят за това, ще го видят “, сподели Данилов пред Ройтерс.

Етикети: Владимир ПутинРусияУкрайна
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР