Руският президент Владимир Путин е близо до използването на природния

...
Руският президент Владимир Путин е близо до използването на природния
Коментари Харесай

САЩ с обвинение към Путин, готвил се да ползва оръжие

Руският президент Владимир Путин е покрай потреблението на природния газ като оръжие и политически инструмент.

Това разгласи съветникът по световната енергийна сигурност на президента на Съединени американски щати Джо Байдън Амос Хохщайн, представен от Ройтерс. "Мисля, че се доближаваме до тази линия, в случай че Русия в действителност има природен газ за доставка и реши да не го даде, или ще го направи, единствено в случай че Европа се причисли към други претенции, които са изцяло несвързани с газовата рецесия “, сподели Хохщайн, отговаряйки на запитване дали Путин употребява газа като оръжие.Хохщайн добави, че цените на газа в Европа са се повишили освен от събитията в района, само че и от сухия сезон в Китай, който понижи производството на сила от хидроенергийни източници и усили международната конкуренция за природен газ.И въпреки всичко, до момента в който редица фактори доведоха до европейската газова рецесия, Русия е в най-хубава позиция да се притече на помощ на Европа, сподели още той.

"Според мен няма подозрение и самата Международната енергийна организация удостовери, че единственият снабдител, който в действителност може да направи огромната разлика за европейската енергийна сигурност сега за тази зима, е Русия “, сподели Хохщайн.

Той уточни, че Русия може да усили производството на газ нагоре по веригата и би трябвало да го направи бързо посредством съществуващите тръбопроводи.

Юрий Витренко, ръководителят на украинската държавна енергийна компания "Нафтогаз ", сподели по-рано този месец, че Русия се пробва да изнуди Европа да сертифицира газопровода си "Северен поток 2 ", като поддържа ниски доставки на гориво. Газопроводът, против който Вашингтон се опълчва, тъй като ще заобиколи Украйна, е приключен, само че се нуждае от утвърждения от немските регулатори, с цел да стартира да доставя съветски газ под Балтийско море за Европа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР