Руският посланик в Лондон Александър Яковенко заяви, че разследването на

...
Руският посланик в Лондон Александър Яковенко заяви, че разследването на
Коментари Харесай

Руският посланик в Лондон: Разследването по случая Скрипал се води непрозрачно

Руският дипломат в Лондон Александър Яковенко съобщи, че следствието на отравянето на някогашния двоен сътрудник Сергей Скрипал и щерка му Юлия се води непрозрачно.
По думите му Англия се пробва да унищожи всички доказателства по случая. Той съобщи също, че Москва не е уверена в нежеланието на Юлия Скрипал да се срещне с съветски представители:
" Оставаме с усещането, че английското държавно управление съзнателно организира политика за заличаване на всички вероятни доказателства. Класифицира информацията по случая и прави самостоятелното и транспарантно следствие невероятно. "
Междувременно, Ройтерс заяви, като се базира на английският консултант по национална сигурност Марк Седуил, че съветското разузнаване е следило някогашния разузнавач Сергей Скрипал и щерка му Юлия най-малко пет години преди нападението с нервнопаралитичен газ.
Москва изрично опроверга тези изказвания.
Яковенко приказва и за хипотетичното химическо нахлуване в сирийския град Дума. Той повтори позицията на Москва, че съветските специалисти не са разкрили никакви следи от химически субстанции в Дума и западът няма съображение да стартира военна интервенция против Сирия:
" Очевидно е, че задачата на всички тези голословни неистини и акцията против Сирия е да се дискредитира сирийското държавно управление и да се оправдае използването на мощна от външни сили. Но всяко военно деяние против сирийското държавно управление ще е в нарушаване на интернационалното право и хартата на Обединените народи. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР