Руският посланик в България Елеонора Митрофанова, заяви, че украинския патриарх

...
Руският посланик в България Елеонора Митрофанова, заяви, че украинския патриарх
Коментари Харесай

Посланик Митрофанова: Патриарх Неофит бе голям приятел на Русия, нашата църква скърби заедно с България

Руският дипломат в България Елеонора Митрофанова, съобщи, че украинския патриарх на поклонението на патриарх Неофит поражда напрежение.

" Това е огромна провокация е наличието на украинския патриарх и във връзка с българската черква, тъй като тази черква (украинската) не е приета от българската и считам, че това е безспорна провокация ", сподели съветския дипломат.

Тя добави, че повода съветският патриарх да не е в България на погребението на Неофит не се корени в това, че там е украинският.

" Ние доста скърбим, това е огромна загуба. Патриарх Неофит беше същински духовник, огромен другар на Русия и нашата черква скърби дружно с България и с българския народ. Руският патриарх няма да участва на погребението. Първо - никой не го е поканил, второ – нашият патриарх се среща със сръбския. Имат взаимни мероприятия в Москва. Ще има представител на съветския патриарх. Митрополит Карсунски и Запоадноевропейски Нестор. Той към този момент е тук ", сподели съветския дипломат в България Елеонора Митрофанова.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР