Руският опозизиционер Алексей Навални е мъртъв. Това потвърди прессекретарят на

...
Руският опозизиционер Алексей Навални е мъртъв. Това потвърди прессекретарят на
Коментари Харесай

Убит. Екипът на Навални потвърди смъртта му

Руският опозизиционер Алексей Навални е мъртъв. Това удостовери прессекретарят на опозиционера Кира Ярмиш в събота.

До този миг нямаше удостоверение на известието на Федералната работа за извършване на наказванията на Русия, че Навални в петък.

Навални беше най-известният критик на режима на Владимир Путин и водеща фигура на съветската съпротива.

Сега Кира Ярмиш от екипа на Навални удостовери гибелта му.

" Алексей Навални беше погубен. Смъртта му е настъпила на 16 февруари в 14:17 локално време, както е написано в формалното известие, издадено до майката на Алексей. Служител на колонията съобщи, че тялото на Навални е в Салехард ", написа Ярмиш в обществената мрежа X.

Тя добави, че тялото в този момент е при следователи. Салехард е град в северна Русия оттатък Полярния кръг, който е на към час път от наказателната колония в Харп, където през декември Навални.

По-рано в събота съветската редакция на Радио Свободна Европа заяви, че Людмила Навалная , майката на опозиционера, е отлетяла за Салехард и е посетила колонията, в която той излежаваше присъдата си.

Видеозапис на Асошиейтед прес демонстрира жена с маска и слънчеви очила, евентуално майката на Навални, съпроводена от двама души, напускаща постройката на колонията.

" Настояваме тялото на Алексей Навални да бъде неотложно предадено на фамилията му ", сподели още сътрудничката му Кира Ярмиш.

Изявлението ѝ идва ден откакто в петък районният отдел на Федералната работа за извършване на наказванията на Русия заяви, че Навални се е почувствал зле след разходка и е изгубил схващане.

Медицинският екип на пандиза е дошъл, извикана е била и кола за спешна помощ, само че " напъните по спасяването на живота на Навални не са довели до позитивен резултат " и " докторите от колата за спешна помощ " са открили настъпилата гибел, споделиха от управата на пандизите.

Алексей Навални беше най-известният критик на режима на Владимир Путин и водеща фигура на съветската съпротива. През 2020 година той, само че след това беше избавен в Германия. През 2021 година се върна в Русия, където беше задържан и наказан по няколко изфабрикувани каузи.

Оттогава той излежаваше присъдите си в затвори със непоколебим режим. Последно през декември той в Арктика.

  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР