Руският опозиционер Алексей Навални съобщи днес, че е бил арестуван

...
Руският опозиционер Алексей Навални съобщи днес, че е бил арестуван
Коментари Харесай

Навални отново в ареста

Руският опозиционер Алексей Навални заяви през днешния ден, че е бил задържан в Москва в разгара на митинги поради отстраняването на опозиционни претенденти от локалните избори, съобщи Франс прес.

Във видео в Инстаграм деятелят за битка с корупцията посочи, че е бил арестуван на излизане от вкъщи си с цел да прави джогинг, а по-късно е бил отведен в полицейско ръководство.

" Хората са прави като споделят, че спортът не постоянно е потребен за здравето ", сподели иронично Навални. Неговата говорителка Кира Ярмиш удостовери ареста в Туитър.

Вчера опозиционерът поддържа апел за демонстрации в събота против изключването на опозиционните претенденти от изборите за парламент на Москва. Решението провокира вълна от митинги, събрали близо 20 000 души предишния уикенд в съветската столица, съобщи Българска телеграфна агенция.

Регистрацията на голям брой претенденти за тези избори не беше позволена предходната седмица, публично поради нередности при събирането на подписи за поддръжката им.

Тези претенденти, измежду които има няколко съдружници на Навални, напълно отхвърлят изказванието за нередности.

По закон самостоятелните претенденти би трябвало да съберат подписи на най-малко 3 на 100 от евентуалните си гласоподаватели във всеки от изборните региони на Москва, което е сред 4500 и 5000 души, с цел да имат право да се кандидатират.

Лишена от присъединяване в по-важни избори като президентските, опозицията се активизира за изборите в Москва, очаквайки да се включи в ръководството на големия бюджет на съветската столица.

Опозиционните претенденти бяха лишени от присъединяване и в други огромни градове като Санкт Петербург.
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР