Руският министър на външните работи Сергей Лавров заяви днес, че

...
Руският министър на външните работи Сергей Лавров заяви днес, че
Коментари Харесай

Лавров: Санкциите на САЩ срещу Анкара и Москва са незаконни

Руският министър на външните работи Сергей Лавров съобщи през днешния ден, че политиката на Съединени американски щати за налагане на наказания на Анкара и Москва е противозаконна, съобщи Ройтерс.
Лавров, който приказва на взаимна конференция с турския си сътрудник Мевлют Чавушоглу в Анкара, уточни, че глобите са метод за придобиване на непочтено преимущество в международната търговия.

Санкциите на Съединени американски щати подкопават всички правила на международната търговия, уточни Лавров, представен от ТАСС.

А по отношение на това по какъв начин можем да преодолеем тези противозаконни бариери и ограничавания може да кажем, че потреблението на националните валути в двустранната търговия е една от главните задания, които са си сложили президентите на Русия и Турция, сподели съветският външен министър.

Злоупотребата на Вашингтон с $ ще докара до намаляване на позициите му, уточни още Лавров след края на съвещанието на посланиците и непрекъснатите представители на Турция в интернационалните организации.

Сигурен съм, че по този метод ролята на $ ще отслабва, той ще поевтинява, а множеството страни, дори тези страни, които не са наранени от американските наказания, ще се откажат от потреблението на $ и ще се доверяват на по-надеждни сътрудници (от позиция на потреблението на валутите им), сподели Лавров.

Мевлют Чавушоглу се обърна с апел към Съединени американски щати за връщане към разговора за решение на проблемите в връзките сред Анкара и Вашингтон на взаимната конференция съсСергей Лавров.

За решение на проблемите е належащо да се върнем към разговора. Заплахи и напън от страна на Съединени американски щати ще доведат единствено до безпорядък, уточни Чавушоглу. Той добави, че по делото с американския свещеник Брънсън няма никакви промени.

Чавушоглу не изключи опцията от въвеждане от Съединени американски щати на наказания против всяка една европейска страна. Днес се вкарват наказания във връзка с Турция, а на следващия ден те могат да бъдат употребявани против всяка друга европейска страна. Ако Съединени американски щати желаят да се резервира уважението /към тях/ на интернационалната сцена, то е нужно и да се отнасят с почитание към ползите на другите страни, акцентира той.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР