Възложеното от Съвета за криминологични изследвания при Министерство на правосъдието

...
Възложеното от Съвета за криминологични изследвания при Министерство на правосъдието
Коментари Харесай

Готово е криминологично изследване, което ще даде много отговори за престъпленията на пътя

Възложеното от Съвета за криминологични проучвания при Министерство на правораздаването /МП/ изследване за трендовете и методите за превъзмогване на произшествията по автотранспорта е готово, след приемането на отчета ще имаме цялостната картина за какво през последните 10 години се усилват този жанр закононарушения и какви са механизмите за възможното справяне с тях. Това съобщи министър Мария Павлова на кръгла маса „ Предложения за законодателни промени при следствие на пътнотранспортни катастрофи “, проведена от Софийската градска прокуратура.

Пред форума, на който участваха магистрати, депутати, специалисти, както и близки на починали на пътя, министърът на правораздаването подсети, че през 2022 година Министерство на правосъдието възобнови работата на Съвета за криминологични проучвания, точно с цел да се прекъсне веригата от неспирни законодателни промени, които не водят до нищо. Сред първите три предоставени от Съвета проучвания е „ Тенденции и предварителна защита на закононарушенията по автомобилния превоз (чл. 343-343г от НК) “. Докладът по това проучване е подготвен и ще бъде прегледан от Съвета на 4 юни , откакто този месец активността му бе обновена. А получените емпирични резултати ще са основа за следващи законодателни начинания .

Мария Павлова не скри – универсална рецепта няма .

„ Вчера прочетох в медиите, че единствено за 24 часа са открити следващи 34-ма водачи след приложимост на алкохол или опиати. Истината е, че каквито и законодателни промени да се разпишат, до момента в който не се промени съзнанието на хората, ние няма да се оправим с този проблем. Затова персонално за мен работата в тази посока би трябвало да стартира още от детската градина “ , сподели министърът на правораздаването и благодари на околните на починалите на пътя за тяхната храброст , за това че не се предават и не престават да слагат казуса пред институциите.

Павлова подсети и че Министерство на правосъдието е предложило промени в наредбата за вписването, квалификацията и възнагражденията на движимостите лица , те са минали публично разискване и сега се работи по постъпилите мнения.

При рецесии! Нужен е нов финансов инструмент за отбрана на фермерите

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР