Руският министър на външните работи Сергей Лавров обвини САЩ, че

...
Руският министър на външните работи Сергей Лавров обвини САЩ, че
Коментари Харесай

Високо напрежене между САЩ и Русия заради сваления дрон над Черно море

Руският министър на външните работи Сергей Лавров упрекна Съединени американски щати, че са пренебрегнали обстоятелството, че Русия е открила ограничавания за полетите в региона на Черно море след началото на съветската военна интервенция в Украйна , съобщи Ройтерс, като се базира на негово изявление за държавната телевизия.

Според Лавров този факт е бил добре прочут на американската страна.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли обвиняванията на Съединени американски щати, че свалянето на американския дрон над Черно море и хипотетичното изхвърляне от съветските изтребители на гориво върху него (според американските изказвания - бел. ред.) не е било екологично, съобщи ТАСС.

" Може би не е трябвало да летят там, тогава би било екологично ", означи Песков в изявление за програмата " Москва. Кремъл. Путин " на съветската държавна телевизия " Россия-1 ".

Катастрофата на американския боен дрон за наблюдаване над Черно море след прехващането му от съветски изтребители се проверява, сподели държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън , който отхвърли да разяснява дали е имало желание или мотивация при случая.

На конференция по време на формалното си посещаване в Етиопия, Блинкън окачестви случая като " необмислен " и " рисков " , съобщи Ройтерс.

Държавният департамент на Съединени американски щати счита за неубедително обяснението на съветския дипломат във Вашингтон Анатолий Антонов за случая с американския дрон над Черно море и по-конкретно дали това се е случило над интернационалните води, сподели неговият представител Нед Прайс в изявление за телевизия Ем Ес Ен Би Си.

" Винаги би трябвало деликатно да се отнасяме към това, което приказва Русия . Това, което чухме в този момент от дипломат Антонов, е нелепост. Дронът е бил над интернационалните води ", означи представителят на американския Държавен департамент.

Междувременно министрите на защитата на Русия и Съединени американски щати, Сергей Шойгу и Лойд Остин , разговаряха по телефона , предадоха ТАСС и Ройтерс.

Руското министерство на защитата заяви за диалога, който съгласно ведомството е бил по самодейност на американската страна.

" На 15 март 2023 година по самодейност на американската страна се организира телефонен диалог сред министъра на защитата на Руската федерация армейски военачалник Сергей Шойгу и министъра на защитата на Съединените американски щати Лойд Остин ", се споделя в изказването, което не съдържа детайлности.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР