Руският министър на външните работи Сергей Лавров даде обстойно интервю

...
Руският министър на външните работи Сергей Лавров даде обстойно интервю
Коментари Харесай

Сергей Лавров даде интервю на Лари Кинг

Руският министър на външните работи Сергей Лавров даде обширно изявление за известния американски публицист Лари Кинг.

Ппозицията на Съединени американски щати по газопровода " Северен поток-2 " има не стопански, а идеологически темперамент, разяснява Лавров в изявлението, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

" Президентът Тръмп назова Путин мощен съперник. Но когато приказваме за конкуренция, аз постоянно съм считал, че свободният пазар допуска почтена конкуренция. Министърът на енергетиката на Съединени американски щати Рик Пери сподели, че " Северен поток-2 " би трябвало да бъде спрян, а тези европейски страни, чиито компании вземат участие в плана, да бъдат подложени на наказания от Съединени американски щати, тъй като Съединени американски щати се конкурират с властническия газ от Русия. Това не е стопанска система, това не е конкуренция, това е чиста идеология ", акцентира съветският външен министър.

Интервюто на Лавров ще бъде излъчено тази вечер в среднощ българско време по съветската телевизия RT(преди " Раша тудей " ). За него авансово заяви пред ТАСС говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова.

Лари Кинг е прочут като незабравим занаятчия на изявлението. В продължение на 25 години той водеше своето токшоу, известно като Larry King Live, по американската телевизия Си Ен Ен. От 2012 година той е водещ на своето шоу Larry King Now по съветския тв канал RT Америка.

В изявлението Лавров визира и водещото се в Съединени американски щати следствие за хипотетичната интервенция на Русия в президентските избори през 2016 година Според него отчетът на американските спецслужби по въпроса не съдържа потвърждаващи обстоятелства за такова вмешателство. Той обръща внимание на обстоятелството, че този отчет е подписан от представители единствено на три спецслужби, до момента в който нормално при съставянето на отчет от името на цялата американска разследваща общественост вземат участие над 10 такива спецслужби.

" После аз прочетох и отчета на сенатската комисия на Съединени американски щати по разузнаването, в който се твърди, че Русия се е намесвала в хода на изборите, само че в него не се показва нито един факт ", споделя Лавров, отвръщайки на имитация на Кинг, че спецслужбите на Съединени американски щати единомислещо са стигнали до извода за интервенция на Русия в американските избори.

Руският външен министър отбелязва още, че политиката на Запада по отношение на страната му се гради на формулировки като " прекомерно евентуално " и " няма друго правдоподобно пояснение ". Той дава за образец следствието на отравянето на Скрипал татко и щерка в Солсбъри, в което съгласно него " още веднъж няма никаква бистрота ".

Лавров показва безпокойствие от проекта на френските управляващи да основат лист на медиите, заслужаващи доверие. Това съгласно него е демонстрация на цензура. " Още по-голямо безпокойствие поражда фактът, че на равнище държавно управление и законодатели се предлага да се сътвори лист на надеждни медийни запаси и той да бъде предложен на националните регулатори на киберпространството... Ако тона не е цензура, аз нищо не разбирам в този живот ", показва той.

Самият интервюиращ, Лари Кинг, публично съобщи, че основателите на неговото токшоу по RT " в никакъв случай не са се сблъсквали с каквато и да било цензура по този тв канал ". 

Руският президент Владимир Путин ще даде изявление по американската телевизия " Фокс нюз " след своята среща с американския си сътрудник Доналд Тръмп в Хелзинки на 16 юли, съобщи ТАСС.

То ще продължи половин час, като не са сложени никакви ограничавания за тематиките, по които да се приказва. Интервюто ще вземе кореспондентът на " Фокс нюз " Крис Уолъс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР