Руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви в първия си

...
Руският министър на отбраната Сергей Шойгу заяви в първия си
Коментари Харесай

Шойгу: Планът за дестабилизация на Русия не успя

Руският министър на защитата Сергей Шойгу съобщи в първия си коментар за краткотрайния протест на частната военна компания " Вагнер " от 24 юни, че " проектът за дестабилизация на Русия не е съумял, тъй като бойците са лоялни ", съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ТАСС и Ройтерс.

Шойгу сподели още, че метежът, проведен от ръководителя на наемническата групировка Евгений Пригожин миналия месец, не се е отразил на " специфичната военна интервенция " на Русия в Украйна. Пригожин прикани по-рано за уволнението на Шойгу и на началника на генералния щаб на съветската войска Валерий Герасимов. " Провокацията не се отрази на дейностите на армейските подразделения (включени в операцията) ", съобщи Шойгу на съвещание на министерството на защитата на Русия през днешния ден. Ройтерс показва, че Герасимов, който не се е показвал обществено от протеста на " Вагнер " на 24 юни, не е бил видян на фотосите от съвещанието. 

В три елементи от фронтовата линия, " където украинските формирования подхващат безуспешни офанзиви, подразделенията на украинските въоръжени сили са унищожили 15 самолета, 3 хеликоптера и 920 единици на бронетанкова техника, включително и 16 бойни танка  " Леопард ". Това са на процедура 100 % от танковете от този вид, доставени на Украйна от Полша и Португалия ", сподели Шойгу на съвещанието с определени членове от управителния състав на съветските въоръжени сили. 

Той обърна внимание на обстоятелството, че по гледище на Запада Украйна изисква от своите въоръжени сили да не престават контраофанзивата, без да се регистрират загубите. По думите на Шойгу, представени от ТАСС, Киев се пробва да компенсира провалите за сметка на обстрела на цивилен обекти, само че " професионалните дейности на въоръжените сили на Русия " разрешавали да се минимизират вредите измежду мирното население.

Междувременно от Кремъл обявиха по отношение на протеста на ЧВК " Вагнер ", че всички държавни организации и министерства, в това число и разследващите служби, работят по този начин, както би трябвало. Говорителят на съветския президент Владимир Путин - Дмитрий Песков, отхвърли коментар на въпроса за какво съветската Федерална работа за сигурност (ФСС) не е предотвратила протеста, преди той да избухне, само че съобщи, че в оня миг обществеността и въоръжените сили са застанали зад президента Владимир Путин.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР