Руският милиардер Алишер Усманов, който е миноритарен собственик в Арсенал“,

...
Руският милиардер Алишер Усманов, който е миноритарен собственик в Арсенал“,
Коментари Харесай

Руски милиардер няма да продава акциите си в Арсенал“

Руският милиардер Алишер Усманов, който е миноритарен притежател в „ Арсенал “, съобщи, че няма желание да продава каузи си от 30 % на мажоритарния притежател Стан Крьонке, който държи 67 % от лондонския клуб. По-рано през днешния ден се появи информация, че американецът е подготвен да изкупи каузи на втория максимален съучастник в клуба, като по този начин усили собствеността си до 97 %. Усманов, който на собствен ред насочи оферта за акциите на Крьонке преди време, акцентира, че желае да влезе в градивно партньорство с Крьонке.

През последните дни се появиха клюки, че ще продавам каузи си от 30 % в Арсенал. – съобщи Усманов . - Разбирам паниката, които тези клюки основават на почитателите на „ Арсенал “. По тази причина желая да изясня, че не организирам никакви диалози с господин Крьонке по отношение на продажба на акциите. Моят интерес в „ Арсенал “ постоянно е бил дълготраен и постоянно съм желал да се сдобия с спомагателни акции, стига те да бъдат налични. По тази причина преди време усилих каузи си от 15 на 30 %, изкупувайки акциите на Фархад Мошири, а също по този начин предложих оферта за мажоритарния дял акции. Тази оферта е годна и до ден сегашен. За момента с моите 30 % е ясно, че няма по какъв начин да имам думата в това по какъв начин да се ръководи клуба. Моите визии за него се разграничават от тези на мажоритарния притежател, защото аз желая да поема по различен път към постигането на футболни триумфи. Искам да уверя почитателите, че съм отворен към всевъзможни вероятни сюжети - градивно партньорство с мажоритарния притежател, изкупуване на акциите му персонално или посредством консорциум, както и бих се замислил да продам каузи си, в случай че се появи някой, който има визии, сходни с моите и тези на последователите.
Публична загадка е, че в случай че придобие мажоритарния пакет в клуба, Усманов счита да се раздели с мениджъра Арсен Венгер и да не пести средства за закупуването на нови играчи.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР