Руският крайцер „Москва“ е потънал. Това съобщиха от руското министерство

...
Руският крайцер „Москва“ е потънал. Това съобщиха от руското министерство
Коментари Харесай

Руският крайцер „Москва“ потъна

Руският крайцер „ Москва “ е потопен. Това оповестиха от съветското министерство на защитата късно нощес.

Оттам показват, че флагманът на съветския Черноморски флот е изгубил резистентност до момента в който е бил теглен на буксир назад към пристанище по време на стихия, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Версиите на Русия и Украйна по отношение на аргументите за потъването обаче се разграничават.

Украйна сподели, че крайцерът, дълъг 186 метра, е бил ударен с ракета.

Часове по-рано Русия съобщи, че по кораба има съществени вреди, които са в резултат на пожар, а не на ракетен удар.

Повече от 500 моряци бяха евакуирани от кораба, откакто мунициите на битка му експлодираха, уточни съветското министерство на защитата, без да признае, че е имало нахлуване.

Украйна заяви, че е поразила „ Москва “ с противокорабна ракета „ Нептун “, родно произвеждане.

Потъването на крайцера стана в миг, когато Русия продължава да обстрелва от Черно море украински градове по крайбрежието, съвсем 50 дни след началото на нашествието й.

Жителите на Одеса и Мариупол, който е на брега на Азовско море, се готвят за нови съветски офанзиви.

Тази заран в Киев се чуха мощни детонации. Сирените за въздушно нахлуване звучаха в цяла Украйна, в миг, когато хората се приготвят за нови съветски набези, съобщи Ройтерс.

В ранното си видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски загатна за потъването на „ Москва “ и предизвести за съветските планове да вземат на прицел източния Донбаски район, в това число Мариупол.

Зеленски отдаде дължимото „ на всички тези, които стопираха напредването на безкрайните конвои с съветска военна техника, на тези, които демонстрираха, че съветските кораби могат да слязат на дъното “.

За момента няма известие за вреди след детонациите в Киев, в Херсон на юг, в източния град Харков и дребния град Ивано-Франкивск на запад.

Украинските медии оповестиха за спиране на електричеството в елементи от Киев.

Въздушните сирени се включиха във всички региони на Украйна незабавно след среднощ и продължиха да звучат в източните райони на Луганск и Запорожие, даже и след прекъсването им на други места, оповестиха медии.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР