Руският книжен съюз (РКС) заподозря някои сюжети на произведения от

...
Руският книжен съюз (РКС) заподозря някои сюжети на произведения от
Коментари Харесай

Руският книжен съюз: Творби на Толстой и Достоевски пропагандират отрицание на семейните ценности

Руският хартиен съюз (РКС) заподозря някои сюжети на творби от съветската и международната литературна класика, включени в образователната стратегия, че пропагандират отричане на фамилните полезности.

 

По този мотив от РКС са се обърнали към депутата от Държавната дума Александър Хинщейн, който е ръководител на комитета по осведомителна политика, с молба да разясни дали избрани фрагменти от листата със съмнителни произведения в действителност съставляват такава агитация, заяви ТАСС. От организацията прибавят, че разполагат с копие от писмото с обръщението към депутата, изброяващо съответните образци от литературата, съобщи " Сега ".

 

От съюза означават, че в последно време от страна на издатели при тях постъпват голям брой запитвания, засягащи законодателните начинания по разпространяване на информация, отричаща фамилните полезности и пропагандираща нетрадиционни сек**ални връзки.

Като съмнителни образци Руският хартиен съюз показва елементи от творби като „ Бурята “ на Александър Островски, „ На дъното “ от Максим Горки, „ Тихият Дон “ на Михаил Шолохов, „ Морфин “ на Михаил Булгаков, „ Лолита “ на Владимир Набоков, „ Парижката Света Богородица “ на Виктор Юго, Омировата „ Илиада “ и други

 

От РКС да вземем за пример се притесняват, че фрагменти от разказите „ Таня “ и „ Галя Ханска “ от сборника „ Леко дихание “ на Иван Бунин, както и от романите „ Тихият Дон “ и „ Тес от рода Д`Ърбървил “ на Томас Харди могат да попаднат в категорията „ Се*суално принуждение “, детайли от сюжета на „ Бесове “ на Достоевски да са атакуеми по линия на „ Развращаване на малолетни “, а „ Обломов “ на Иван Гончаров и „ Лолита “ – за пропагандиране на „ Нетрадиционни полови връзки “.

 

Под ударите на новия закон може да попаднат и елементи от романа „ Анна Каренина “ на Толстой и от поемата „ Бахчисарайският шадраван “ на Пушкин поради „ Романтизиране на съпружеската невярност “.

 

Прави усещане, че даже творби, минавали в продължение на десетилетия за жалони на социалистическия натурализъм като „ Тихият Дон “, да вземем за пример, няма да бъдат пожалени от новия закон.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР