Руският кинокритик и главен редактор на сп. Искусство кино Антон

...
Руският кинокритик и главен редактор на сп. Искусство кино Антон
Коментари Харесай

Сър Ридли Скот псува руски кинокритик в ефир

Руският кинокритик и основен редактор на сп. " Искусство кино " Антон Долин посвети новия брой на канала си " Радио Долин " в YouTube на творчеството на английския режисьор Ридли Скот. Броят е озаглавен „ Ридли Скот – фантазьор или историк? Анализираме вселените от „ Извънземното ” и „ Гладиатор ” до „ Домът на Gucci ”.

В края на видеото е прибавен откъс от изявление (по zoom) на филмовия критик с режисьора, където разискват " Последният двубой ", в който режисьорът показва нецензурно категоричното си противоречие с кинокритика. Можете да видите откъса .

Когато Долин споделя, че „ Последният двубой “ е най-реалистичният филм в кариерата на режисьора, даже по-реалистичен от „ Небесно царство “ и „ Робин Худ “ [филми на Скот], режисьорът го наруга нецензурно.

В надписите под видеото ругатните бяха преведени като „ Грешите, сър. Категорично не съм склонен с вас. "

В мненията към обявата си във Facebook Долин написа, че Скот е реагирал толкоз прочувствено, тъй като „ е имал аргументи “: „ Просто споделих, че новият му филм е по-добър от старите, и той се обиди се за старите “, добави филмовият критик.

Нецензурните думи на режисьора се разискват нашироко в обществените мрежи. Някои заемат страната на Ридли Скот, други разкритикуваха постъпката му.

 „ Скот постъпи вярно. Това, което му сподели Долин, звучи по този начин: „ Вашите минали филми не са доста положителни, меко казано, само че това не е изключение ”.  Ще ме е позор да задам подобен въпрос. Сега се чудя какво би споделил Миядзаки на нелепостите, които Долин приказва за него? ”, написа Araiguma161.

„ Долин даже нямаше време да зададе въпроса, а вие към този момент го осъждате. Той сравни филми на Скот, които са на сходни тематики “, а не най-лошите с най-хубавите. Ако един възрастен режисьор не може да се оправи с страстите си, за какво въобще дава изявленията и поддържа връзка с критици?  Срамота е, че насърчавате такава неучтивост “, отвърна tnxmario.

Филмът " Последният двубой " е основан на действителни събития от XIV век и споделя за историята, довела до рицарския дуел, през погледа на три страни в спора. Рицарят Жан дьо Каруж се завръща от Париж и научава, че неговият сподвижник Жак Льо Грис е изнасилил брачната половинка му Маргьорит.

Новината за репликата на Скот по адрес на Долин беше необятно публикувана в медиите и обществените мрежи. По този повод кинокритикът написа огромен пост във Facebook, разкритикува ажиотажа и описа по-подробно за изявлението с режисьора. 

„ Не желаех, само че би трябвало.  В петък имаше доста вести.  ... Но медиите и обществените мрежи се възбудиха от друго: сър Ридли Скот наругал Антон Долин. САМИЯТ Ридли наругал САМИЯ Долин! Само помислете… “, написа той.

Според Долин от екипа на Скот го предизвестили, че режисьорът ще му отдели 5 минути, само че по някаква причина изявлението траяло два пъти по-дълго. 

„ Въпросите ми свършиха и взех решение да го запитвам за реализма в новия филм спрямо предходните. Скот наподобява се обиди. Ако обстановката беше малко по-различна, щях да бъда по-внимателен и внимателен. Но стана, каквото стана. И двамата обаче се пошегувахме, разговорът продължи още няколко минути.  А на финала Ридли даже общително се поинтересува, къде се намирам сега “. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР