Руският журналист и Нобелов лауреат Дмитрий Муратов призова ЕС да

...
Руският журналист и Нобелов лауреат Дмитрий Муратов призова ЕС да
Коментари Харесай

Нобеловият лауреат Дмитрий Муратов призова ЕС да помогне на депортираните в Русия украински деца

Руският публицист и Нобелов лауреат Дмитрий Муратов прикани Европейски Съюз да помогне на депортираните деца в Русия от Украйна. Пред комисията за външна интервенция в Европейския парламент той акцентира, че европейските водачи са помогнали за презрението, което Путин е почнал да изпитва към европейските полезности.

Струва ми се, че всички с задоволство коментирахме заповедта за арест на Владимир Путин от Международния углавен съд и по този начин завърши всичко, акцентира Муратов. 

Той добави, че сме престанали да се вълнуваме за ориста на децата и не вижда придвижване по този въпрос. Към 10 януари са убити или раздрани от снаряди 176 девойки и 220 момчета. И тази цифра към този момент сигурно е увеличена. 35 от тях са били обезобразени дотам, че не е било допустимо да бъде открит полът им.

Муратов прикани:

" Нека съберем молитвите на децата, които се оказаха въвлечени във войната, на тези 5 млн. деца бежанци, които в този момент нямат своя стая и възглавница, тъй че работният ден, обществените мрежи, блогърите и медиите да стартират с това и то да се чува - тогава може би няма да има отмалялост от непознатата тъга ".

Запитан по кое време Путин е почнал да изпитва пренебрежение към европейските полезности, Муратов напомни, че доста европейски водачи по време на визитите си в Москва са поставяли цветя на гробовете на Борис Немцов и Анна Политковская, а след това са подписвали преференциални покупко-продажби за петрол и газ. " Той чудесно разбираше лицемерната политика сред реториката и преференциалната договорка ", сподели Муратов:

" Вашите сътрудници, които седяха с вас в тази зала, на прилежащите седалки, дадоха мотив на Владимир Путин да се отнася с пренебрежение към европейските полезности. Кой беше в Съвета на шефовете на най-големите съветски компании? Не беше ли някогашен немски канцлер? Не бяха ли министри и депутати от Финландия, Франция, Италия, Балтийските страни? Искате ли да им кажа имената? Те получаваха пари и Путин знаеш това отлично. И когато му говореха за полезности, той се смееше ".

Муратов бе безапелационен, че така наречен " реалполитик " постоянно води до бедствия и войни и съживява диктаторските режими.
По обявата работи: Георги Николов БНР подкасти: Следващият ден На всяка цена Неразказани истории
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР