Руският интернет цербер с оруелско име Роскомнадзор“ реши да не

...
Руският интернет цербер с оруелско име Роскомнадзор“ реши да не
Коментари Харесай

VPN модула на Kaspersky блокира пиратските сайтове в Русия

Руският интернет пазител с оруелско име „ Роскомнадзор “ реши да не не разрешава VPN софтуера и услугите за територията на Русия, само че ще ги глобява, в случай че не се преценяват с рекомендациите на органа. Едни от първите, които ще стартират да съблюдават разпоредбите на „ Роскомнадзор “ ще са компанията за осведомителна сигурност Kaspersky, чиито VPN програмен продукт е почнал да блокира „ пиратски “ адреси, осведоми TorrentFreaks, базирайки се на информация на „ Роскомсвобода “.

„ Роскомнадзор “ е основател на черен лист със уеб сайтове, на които се промотира неразрешено наличие (свързано с принуждение, наркотични средства, пиратско съдържание), които интернет доставчиците са задължени да блокират. Но несъмнено, че тази възбрана елементарно бива преодолявана благодарение на VPN програмен продукт, анонимизатори, Tor и различен вид сходни услуги. Властите бързо схващат, че предписанията им могат елементарно да бъдат преодолявани и още през 2017 вземат решение да подхващат съответните ограничения по отношение на доста западни компании, предоставящи този жанр артикули.

През март тази година, „ Роскомнадзор “ официализират своето искане по отношение на фирмите, предоставящи VPN услуги за територията на Руската федерация. Според „ Роскомсвобода “, единствената услуга, която е декларирала, че ще се съобрази със съответните условия е Kaspersky Secure Connection, единственият съветски VPN снабдител, известен от „ Роскомнадзор “, че би трябвало да се съобрази с условията на органа – нещо, което той е почнал да прави.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР