Руският град Белгород близо до украинската граница бе разтърсен от

...
Руският град Белгород близо до украинската граница бе разтърсен от
Коментари Харесай

Белгород: как Русия се бомбардира сама

Руският град Белгород покрай украинската граница бе разтресен от мощна детонация в четвъртък вечерта. По данни на министерството на защитата в Москва аероплан Сухой-34 от съветските Военновъздушни сили обстрелял града непланирано. Бомбата с тегло 1,5 тона кардинално била предопределена за Харков. По случая се води следствие.

Трима ранени, разрушени здания и електрически стълбове

От началото на войната в Украйна насам съветски военни самолети постоянно прелитат над Белгород. От детонацията - по данни на локалните управляващи - се е образувал голям кратер с радиус от 20 метра в центъра на града, трима души са ранени. За нито един от тях няма заплаха за живота.

Местните управляващи не разясниха повода за детонацията. На мястото работят следователи, сподели губернаторът Вячеслав Гладков. Предизвиканата от детонацията ударна вълна е увредила по неговите думи четири жилища и четири коли и е съборила девет електрически стълба.

Хората от разрушените здания са настанени в хотели

Губернаторът Гладков и кметът Валентин Демидов разпространиха фрагменти от провалите, на които се виждат опустошените жилища. Както осведоми губернаторът, всички жители на една от потърпевшите къщи са настанени краткотрайно в хотел или при родственици.

Белгород е бил обстрелван нееднократно от началото на войната насам. През януари Гладков разгласи, от февруари 2022-а година в района са били убити 25 души, ранените са били над 90.

 

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР