Руският газов гигант "Газпром" смята за слабо "рационална" препродажбата на

...
Руският газов гигант "Газпром" смята за слабо "рационална" препродажбата на
Коментари Харесай

Москва критикува газовите доставки от Германия за Полша

Руският газов колос "Газпром " счита за едва "рационална " препродажбата на съветски газ от Германия на Полша в разгара на повишаването на това гориво. Концернът отхвърля обвиняванията, съгласно които Москва умишлено лимитира доставките си за Европа, съобщи Франс прес.

"Има данни за физически реверс на газ от Германия към Полша и по всичко проличава, към Украйна, в размер от 3 до 5 милиона кубика за денонощие ", сподели представителят на "Газпром " Сергей Куприянов, представен от международните организации.

"Този газ се качва от подземни складове на територията на Германия, от които към този момент са взети 47 на 100 от газа, а зимата едвам стартира. Не е най-рационалното решение ", разяснява той в ефира на телевизия "Русия 1 ".

Според него, цените на тези доставки значително надвишават цените на размерите, контрактувани и доставяни от "Газпром ".

В сряда полското посланичество към Европейски Съюз упрекна Москва, че е спряла доставките си през газопровода "Ямал-Европа " сред Русия, Полша и Германия, като упрекна "Газпром " в "манипулация ".

Руският президент Владимир Путин отвърна, че Москва не прави нови доставки за експорт през този газопровод заради липса на нови поръчки от Европа.

Ние изпълняваме договорните си отговорности за доставки в цялостния им размер, надеждно и постоянно в период. Най-важното е още един път да подчертая, че през тази нелека година, със съществени зимни и летни пикове, изпълнихме на 100 % и ще продължим да изпълняваме отговорностите си пред европейските компании, акцентира в четвъртък шефът на "Газпром " Алексей Милер, представен от ТАСС.

Германското енергийно министерство съобщи през днешния ден, че Москва извършва дълготрайните си контракти и "няма признаци да се блокира снабдяването ", показва Агенция Франс Прес.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР