Руският енергиен гигант Газпром потвърди, че транспортирането на газ до

...
Руският енергиен гигант Газпром потвърди, че транспортирането на газ до
Коментари Харесай

Eni: Газовият поток към Италия през Австрия няма да бъде възобновен във вторник



Руският енергиен колос " Газпром " удостовери, че превозването на газ до Италия през Австрия няма да бъде обновено на 4-ти октомври, заяви италианската мултинационална нефтена и газова компания Eni S.p.A. на платформата Gestore Mercati Energetici (GME).

Публикацията на Eni пристигна единствено няколко дни, откакто разкри, че равнището на газ на входната станция в Тарвизио, Северна Италия ще бъде нулево през миналия уикенда.

" Газпром " упрекна за казуса промени в регулациите в Австрия и уточни, че не може да доставя газ за Италия заради невъзможността да го транзитира през Австрия, прибавиха от Eni.

Ръководителят на италианският енергиен колос Клаудио Дескалзи съобщи, че чака казусът със прекъсването на съветските газови потоци към компанията да бъде позволен до края на тази седмица, като уточни, че това се дължи на регулаторни проблеми в Австрия, а не на геополитика, оповестява Ройтерс.

" Това се дължи на обстоятелството, че " Газпром " ще би трябвало да заплати парична гаранция за превозването на газ от Австрия до Италия, която не е съществувала преди “, сподели той, добавяйки, че гаранцията възлиза на 20 милиона евро.

Eni ревизира дали италианската енергийна група може да размени " Газпром " или австрийския оператор за физическото предаване на съветското гориво, което към този момент е в Австрия, сподели още той.

Въпреки последното прекъсване, доставките на газ за Италия надвишиха вътрешното търсене, позволявайки на някои спедитори да продават газ отвън страната, възползвайки се от по-високите цени на холандския газов хъб TTF, уточни Дескалзи.

За да избегне част от газа да отива на външните пазари, Италия може да усили допълненията в хранилището на страната, като се приближи до 100% от потенциала, сподели шефът на Eni. И другите европейски страни усилиха мощно запасите си от газ преди началото на зимата.

Потоците газ в последно време идват през Тарвизио със скорост от към 20 млн. куб. метра дневно, което се равнява на 10% от общия импорт в Италия, добави Дескалзи.

По обявата работи: Явор Римски
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР