Руският диетолог Алексей Ковалков разкри прост начин да станем по-здрави

...
Руският диетолог Алексей Ковалков разкри прост начин да станем по-здрави
Коментари Харесай

Кое е допустимото количество въглехидрати

Руският диетолог Алексей Ковалков разкри елементарен метод да станем по-здрави и да удължим живота с 10 години, съобщи БГНЕС. 
Ковалков предлага да се понижи количеството въглехидрати в ежедневното хранене. Той напомни, че Световната здравна организация поучава да се ядат не повече от 60 грама въглехидрати дневно. „ Не захар, а въглехидрати “, акцентира експертът.
 Учени откриха каква диета ни пази от грип Учени откриха каква диета ни пази от грип
Американски учени откриха, че диета с ниско наличие на въглехидрати и богата на мазнини оказва помощ да се преодолее грипния вирус. Резулт...
Диетологът е уверен, че сходни рекомендации са неизгодни за производителите на захар. Компаниите печелят огромни пари от този артикул, тъй че на потребителите се предлагат изцяло разнообразни стандарти. Според изчисленията на специалиста, всеки градски гражданин изяжда от 40 до 70 кг чиста захар годишно.
„ Нормите, диктувани ни от ендокринолозите в поликлиниките, са 350 грама въглехидрати дневно. Ако превърнете това в рафинирана захар, получавате една и половина чаши захар дневно. Това ме кара да настръхна “, сподели Алексей Ковалков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР