Руските законодатели предлагат по-строги присъди за осъдените за тероризъм, държавна

...
Руските законодатели предлагат по-строги присъди за осъдените за тероризъм, държавна
Коментари Харесай

Русия обмисля доживотен затвор за тероризъм и държавна измяна

Руските законодатели оферират по-строги присъди за наказаните за тероризъм, държавна измяна и бойкот, оповестява " Ройтерс ".

Този ход е подбуден от войната в Украйна.

Максималната присъда за осъществяване на " терористичен акт " - дефинирана като действие, което заплашва живота и има за цел да дестабилизира Русия - ще бъде увеличена от сегашните 15 на 20 години затвор.

Признатите за отговорни в бойкот също могат да останат зад решетките за 20 вместо за 15 години, а наказаните за " интернационален тероризъм " могат да бъдат получат пожизнен затвор вместо 12 години.
 В Русия желаят дълги присъди за запалване на военкомат
В Русия желаят дълги присъди за запалване на военкомат

Обвиняват подпалвачите в тероризъм

Предложените промени бяха обрисувани от ръководителят на комисията по сигурност в съветската Държавна дума Василий Пискарьов.

" Предлагаме да се откри пожизнен затвор за държавна измяна " , уточни той, без да дава повече детайлности. Сегашната оптималната присъда за сходно обвиняване е 20 години затвор.

По-рано тази седмица Пискарьов съобщи, че по-строгите ограничения са нужни за отбрана против " невижданите закани ", пред които е изправена Русия от Украйна и нейните западни спонсори.
 Първи присъди за бойкот в Русия от началото на войната
Първи присъди за бойкот в Русия от началото на войната

Двама души са наказани на 3,5 година в колония със непоколебим режим за скрит план за бойкот на жп линия в Белгородска област

Руският президент Владимир Путин и други високопоставени съветски чиновници постоянно упрекват Украйна и Запада в опит да подкопаят и раздерат Русия. От началото на войната през февруари 2022 година управляващите потушиха несъгласието.

Миналия месец президентът на Беларус Александър Лукашенко подписа закон, допускащ по отношение на чиновници и военнослужещи, наказани за държавна измяна.

Беларус - комшия и непосредствен съдружник на Русия, е единствената страна в Европа, която към момента ползва смъртното наказване.
 В Русия стегнаха наказванията за саботьорите
В Русия стегнаха наказванията за саботьорите

С санкции Кремъл стяга бойния дух
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР