Руските войски са засилили атаките си в Източна Украйна и

...
Руските войски са засилили атаките си в Източна Украйна и
Коментари Харесай

Русия засили атаките си в Източна Украйна и завоюва нови позиции в Донбас

Руските войски са засилили офанзивите си в Източна Украйна и наподобява са завоювали някои нови позиции в Донбас, съгласно украинската войска, съобщи ДПА.

" Врагът продължава с опитите си за офанзива в Източната оперативна зона за да откри цялостен надзор над Донецка, Луганска и Херсонска област и да поддържа сухопътния кулоар към краткотрайно окупирания Крим ", съобщи в днешната си сводка украинският общоприет щаб, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според известието съветските офанзиви в Донбас са съсредоточени върху градовете Северодонецк, Лиман, Бахмут, Авдеевка, Курахово, както и Рубижне, което значително е окупирано от съветските сили.

" В региона на Северодонецк врагът нападна Кудряшовка и самия Северодонецк и реализира частични триумфи ", призна украинското военно командване.

С вярата да напреднат към дребния град Лиман съветските войски са се пробвали да инсталират понтонни мостове над река Северски Донец. Снощи украинският общоприет щаб съобщи, че тези понтони са били унищожени.

Същевременно Москва изпраща подкрепления към войските си на фронтовата линия в региона на Славянск, една от най-важните цели на съветската атака в Донбас. Според известието в зоната са пристигнали още към 300 съветски военни машини преди идни нови офанзиви.

Руското министерство на защитата заяви, че силите му са блъснали два склада за муниции в Черниговска област, съобщи Ройтерс, като се базира на ТАСС.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР