Руските войски не са пробили все още отбраната на украинските

...
Руските войски не са пробили все още отбраната на украинските
Коментари Харесай

Зеленски отрече за руски пробив в Донбас

Руските войски не са пробили към момента защитата на украинските сили в Източна Украйна, съобщи президентът Володимир Зеленски във вечерното си видеообръщение, представено от ДПА. Зеленски употребява изявлението си, с цел да сложи под подозрение съветските изказвания, че успеха на Москва в Донбас е неизбежна.
"Обстановката на фронта не е претърпяла никакви основни промени през миналите 24 часа ", сподели Зеленски. Той добави, че "изключително геройската защита на Донбас продължава ", съобщи Българска телеграфна агенция.
По думите на президента най-ожесточени остават боевете в региона на Северодонецк, Лисичанск и Попасна. "Усеща се, че окупаторите не са очаквали да срещнат такава упорита опозиция ", добави той.
Според Зеленски Русия се пробва да разположи още елементи в Донбас и Херсонска област, с цел да предотврати вероятни украински контраатаки.
"Но какъв е смисълът въобще от това? При всяко състояние в огромната си част окупационните сили от дълго време са разбрали безперспективността за тях в Украйна ", сподели той. Според Зеленски от началото на нашествието в Украйна са изгубили живота си над 31 000 съветски бойци.
"От 24 февруари Русия заплаща за изцяло безсмислената си война против Украйна с по над 300 бойци дневно. И ще пристигна ден, когато броят на жертвите ще надвиши границите на допустимото даже и за Русия ", сподели той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР