Руските военни проведоха обширни учения на стратегическите си ядрени сили,

...
Руските военни проведоха обширни учения на стратегическите си ядрени сили,
Коментари Харесай

Русия провежда стратегически учения с ракети

Руските военни организираха обширни учения на стратегическите си нуклеарни сили, които включваха няколко на практика ракетни изстрелвания.

Министерството на защитата съобщи в изказване, че маневрите включват пробно изстрелване на междуконтинентална балистична ракета от нуклеарната подводница Карелия в Баренцово море.

Като част от тренировките наземна междуконтинентална балистична ракета също беше изстреляна от оборудването в Плесецк в северозападната част на Русия, а стратегическите бомбардировачи Ту-160 и Ту-95 изстреляха крилати ракети по тестови цели.

През последните години Русия разшири военните си учения на фона на напрежението със Запада.

Военните игри идват по-малко от два месеца преди приключването на новия контракт сред Съединени американски щати и Русия за надзор на оръжията при започване на февруари. Москва и Вашингтон разискаха разширението на пакта, само че разликите останаха.

Той беше подписан през 2010 година от тогавашния президент на Съединени американски щати Барак Обама и тогавашния съветски президент Дмитрий Медведев. Той лимитира всяка страна до не повече от 1550 разгърнати нуклеарни бойни глави и 700 ситуирани ракети и бомбардировачи и планува обширни инспекции на място за съблюдаване.

След като и Москва, и Вашингтон се отдръпнаха от Договора за нуклеарните сили със междинен обхват от 1987 година предходната година, New START е единствената оставаща договорка за надзор на нуклеарните оръжия сред двете страни, която към момента е в действие.

Защитниците на контрола на оръжията предизвестиха, че с приключването му ще бъдат отстранени всевъзможни инспекции на американските и съветските нуклеарни сили.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР