Руските военни използват широко и систематично изтезания в окупираните от

...
Руските военни използват широко и систематично изтезания в окупираните от
Коментари Харесай

Тежки обвинения: руски войници се гаврят с цивилни украинци

Руските военни употребяват необятно и систематично изтезания в окупираните от тях украински територии. Обвинението се съдържа в отчета на Независимата интернационална комисия за следствие на нарушаванията в Украйна, показан в понеделник, 25 септември.

Става въпрос за изтезания главно на лица, упрекнати, че са предоставяли информация на украинските военни. " Комисията откри, че изтезания са били употребявани в разнообразни места за задържане, следени от съветските управляващи. Целта е била да се извлече информация от жертвите ", съобщи ръководителят на Комисията Ерик Мьосе.

Сексуално принуждение

Освен това комисията е открила, че в Херсонска област съветски бойци са изнасилвали и полово малтретирали дами на възраст сред 19 и 83 години, като постоянно членовете на фамилиите им са били държани в прилежаща стая, с цел да чуват по какъв начин съветските военни се гаврят с техните близки, се споделя в отчета.

Отделно от това комисията преглежда " опустошителните последствия " от войната за децата. Посочва се, че специалисти не престават да проверяват случаи на непридружени малолетни, отвеждани от Украйна в Русия. Посочва се, че тяхното връщане у дом може да се окаже сложна задача, акцентират създателите.

Комисията е загрижена и за изказванията за геноцид в Украйна. Така да вземем за пример говореното в някои съветски държавни и други медии могат да съставляват подстрекаване към геноцид. Затова следствията на Комисията вървят и в тази посока.

Какво друго проверява Комисията?

През март 2023 година Комисията на Организация на обединените нации по правата на индивида удължи мандата на Независимата интернационална анкетна комисия за нарушаванията в Украйна с още една година. Понастоящем Комисията организира по-задълбочени следствия на противозаконни набези с взривни оръжия, набези за нанасяне на вреди на цивилни жители, изтезания, полово и учредено на пола принуждение и набези против енергийна инфраструктура в Украйна.

В настоящия отчет на проверяващия орган се показва нуждата от това на отговорните за тези закононарушения да им бъде потърсена отговорност. Има и апел към украинските управляващи също да проверяват случаите на сходни нарушавания на човешките права от страна на украинските военни, колкото и редки да са те.

Още по тематиката може да видите тук: 

" Те изнасилиха и убиха щерка ни. Мразим съветския свят. "

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР