Руските въоръжени сили привличат тактически и оперативни резерви към бойните

...
Руските въоръжени сили привличат тактически и оперативни резерви към бойните
Коментари Харесай

ISW: Русия привлича оперативния резерв за настъпление по източния фронт

Руските въоръжени сили притеглят тактически и оперативни запаси към бойните дейности в Източна Украйна. По този метод те желаят да запазят и усилят темпа на настъпателните интервенции.

Както написа " Институтът за проучване на войната “ (ISW), цитирайки украинския боен наблюдаващ Константин Машовец, съветското военно командване притегля тактически и оперативни запаси за нахлуване в Лиманското направление, в региона на Бахмут, както и на запад и югозапад от Донецка област. По този метод се прави опит да се попречи на украинските въоръжени сили да стабилизират фронтовата линия, предават УНИАН и " Фокус ".

Според специалиста доста от тези запаси са предопределени да пробият украинската защита, а не да поддържат настоящите съветски настъпателни интервенции, ориентирани към стабилизиране на отбранителните позиции на Украйна.

Както съобщи Машовец, руснаците неотдавна привлякоха спомагателни елементи от 3-ти армейски корпус (АК) към боевете югозападно от Бахмут; неидентифициран авариен полк на 20-та мотострелкова дивизия (8-ма общовойскова войска, Южен боен окръг) и 10-ти танков полк (1-ви армейски корпус " ДНР “) за бойни дейности югозападно от Донецк; и елементи на 272-ри мотострелкови полк (47-ма танкова дивизия, 1-ва гвардейска танкова армия) на Лиманско направление.

Въпреки че руснаците към момента имат запаси за по-нататъшно усилване на настъпателните дейности, това не е задоволително, с цел да унищожи украинската защита, счита коментаторът.

" Руските сили се пробваха да реализират повече от постепенни, незначителни тактически облаги в Украйна от средата на 2022 година Въвеждането на тактически или даже лимитирани оперативни запаси единствено по себе си не трансформира вероятностите на Русия за оперативно обилни облаги, защото съветските сили към момента не са показали способността да правят комплицирани механизирани маневри, които биха им разрешили бързо да завладяват огромни сектори от територия ", се споделя в отчета на ISW.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР