Руските спортисти бяха лишени за две години от флага и

...
Руските спортисти бяха лишени за две години от флага и
Коментари Харесай

Без Русия на олимпиади и световни до 2022

Руските спортисти бяха лишени за две години от флага и химна на страната на международни шампионати и Олимпийски игри. В същото време в екипите на руснаците може да са включени цветовете на националния байрак. Спортният трибунал (CAS) през днешния ден оповести решението си във връзка четиригодишните наказания, наложени от Международната антидопингова организация (УАДА) във връзка с съветския спорт поради нарушавания на разпоредбите и груби операции.

Съдиите като цяло бяха на страната на УАДА, само че редуцираха двойно периода на глобите. По този метод руснаците няма да могат да се състезават за страната си до 16 декември 2022 година Освен това, според решението на СAS, съветски публични лица няма да могат да заемат управителни постове в интернационалните спортни федерации. Ако екипите на съветските спортисти съдържат цветовете на националния байрак, то на британския език би трябвало да бъде изписано “неутрален спортист ”. Зрителите ще могат да внасят флагове по време на съревнованията, само че химнът не може да бъде употребен по време на глобата. 

Руската антидопингова организация (РУСАДА) разгласи, че не е изцяло задоволена от решенията на Спортния трибунал. Агенцията би трябвало да заплати на УАДА 1.27 млн. $ като отплата за разноските на международната организацията от януари 2019 година до датата на решението. Руската организация бе упрекната в манипулирането на данни от Московската антидопингова лаборатория. Заради решението от през днешния ден Русия няма да може да взе участие на олимпийските игри в Токио 2021 и на зимните в Китай в случай че останат за пролетта на 2022, както и на международното по футбол 2022 в Катар. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР