Руските следователи са заплашили да погребат Алексей Навални на територията

...
Руските следователи са заплашили да погребат Алексей Навални на територията
Коментари Харесай

Кремъл с ултиматум към майката на Навални

Руските следователи са заплашили да погребат Алексей Навални на територията на затворническата колония, където е починал, в случай че фамилията му не се съгласи да провежда скрито заравяне, заяви екипът на починалия опозиционен водач, съобщи Агенция Франс Прес.

" Преди час следователите се обадиха на майката на Алексей и ѝ сложиха ултиматум. Тя има три часа, с цел да се съгласи на скрито заравяне без обществено сбогуване, или Алексей ще бъде заровен в колонията ", разгласи представителят на Навални Кира Ярмиш в X.



Тя добави, че майка му, Людмила Навална, " отхвърли да договаря... тъй като нямат право да вземат решение по какъв начин и къде да погребат сина ѝ ".

Екипът на Навални счита, че съветските управляващи се " опасяват " от опозиционния водач даже след гибелта му и отхвърлят да разрешат обществено заравяне, което би могло да се трансформира в проява на опозицията против съветския президент Владимир Путин.



Опозиционери също по този начин нарекоха Путин " палач ", който се пробва да прикрие следите си, като не позволява самостоятелен съдебномедицински разбор на тялото на Навални.

През последната седмица съветската полиция арестува стотици опечалени на спонтанни монументи в памет на опозиционния водач.

По-рано през днешния ден повече от 20 представители на съветските културни и медийни среди, сериозно настроени към Кремъл, приканиха управляващите да предадат тялото на Алексей Навални на майка му.



Екипът на борещия се против корупцията деятел, който умря предходната седмица в наказателна колония оттатък полярния кръг при неразбираеми условия, показа апели от редица обществени персони, отправени в обществените мрежи. Сред тях са нобеловият лауреат и публицист Дмитрий Муратов, режисьорът Андрей Звягинцев, писателят Виктор Шендерович и участничката в протестната група „ Пуси Райът “ Надежда Толоконникова.

" Срамота е да се приказва нещо такова в страна, която към момента се счита за християнска, само че предайте на Людмила Ивановна (моминската фамилия на майката на Навални - бел. ред.) сина ѝ ", разгласи Дмитрий Муратов, основен редактор на самостоятелния вестник " Новая газета ". 

" Путин дълги години се опасяваше от Навални, до момента в който беше жив. И Путин се опасява от Навални и след гибелта му – откакто умъртви Навални, той към момента се опасява от него ", съобщи Шендерович, разгласен за „ задграничен сътрудник “ от Москва поради рецензията си против съветската инвазия в Украйна.

До този миг Путин не е коментирал обществено гибелта на Навални.

An investigator called Alexey’s mother an hour ago and gave her an ultimatum. Either she agrees to a secret funeral without a public farewell within 3 hours, or Alexey will be buried in the colony. She refused to negotiate with the IC, as they are not authorised to decide how and…
— Кира Ярмыш (@Kira_Yarmysh)
Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР