Москва казва, че 19 украински дрона са свалени над Крим, Черно море и Русия

...
Руските системи за противовъздушна отбрана унищожиха вълна от 19 украински
Коментари Харесай

Руските системи за противовъздушна отбрана унищожиха вълна от 19 украински дрона, които бяха изстреляни през нощта при атаки срещу цели в анексирания от Русия Кримски полуостров, околното Черно море и други региони на Русия.

Руското министерство на отбраната заяви рано в четвъртък, че е „осуетило“ атаките на украинските безпилотни летателни апарати (БЛА) от авиационен тип.

Продължете да четете

списък от 4 елемента Руско-украинска война: Списък с ключови събития, ден 575Русия започва въздушни атаки срещу западния украински град ЛвовУкрайна призовава за връщане на „отвлечените“ деца, докато нови пристигат в БеларусАтаката с дрон предизвика пожар в петролна рафинерия в Украйна, Русия свали четири UAVкрай на списъка

„В нощта от 20 срещу 21 септември бе засечен опит на режима в Киев да извърши терористична атака със смъртоносни дронове срещу обекти в Руската федерация“, каза министерството на отбраната в приложението за съобщения Telegram.

„Системите за противовъздушна отбрана унищожиха 19 украински БПЛА над Черно море и територията на Република Крим и по един над териториите на Курска, Белгородска и Орловска области“, казаха от министерството.

Белгородската и Курската област на Русия граничат с източна Украйна, докато Орел е по-близо до столицата Москва. Министерството на отбраната не предостави подробности за жертви или възможни щети.


Киев обеща да си върне Черноморския полуостров, а украинските сили започнаха все по-чести въздушни атаки срещу цели в Крим, който беше превзет и анексиран от Русия през 2014 г.

Руски военноморски цели в Черно море също бяха ударени, включително атаки от надводни морски дронове, изстреляни от Киев.

В сряда украинската армия съобщи, че нейните сили са ударили успешно команден пункт на руския Черноморски флот близо до Севастопол в Крим.

Украински медии съобщиха, че силни експлозии са били чути в Крим, особено в района на военните летища Белбек и Кача. И двете се намират на север от Севастопол.

Властите в Крим омаловажиха инцидента и казаха, че украинските атаки се отблъскват успешно.


Олег Крючков, съветник на назначения от Русия губернатор на Крим Сергей Аксьонов, каза в Telegram: „Молим всички кримчани да запазят спокойствие.

„Ако чуете звуците на прелитащ дрон или системи за противовъздушна отбрана, отдалечете се от прозорците... Ако откриете останките от безпилотен летателен апарат, свален от противовъздушна отбрана или приземен от електронна война, моля, свържете се със специални служби или горещи линии .”

Способността на Украйна да предприема атаки на далечни разстояния срещу цели в Крим, Черно море и Русия беше отбелязана от военните анализатори като демонстрация на нарастващата офанзивна сложност на Киев.

Филипс О'Брайън, професор по стратегически изследвания в университета Сейнт Андрюс в Шотландия, каза, че неотдавнашна атака на Украйна срещу руския Черноморски флот в Севастопол демонстрира способността на Киев да предприема сложни атаки с помощта на ракети и дронове.

„Този ​​вид операция е една от причините да оставам уверен, че Украйна ще спечели войната – те имат способността да изпълняват сложни операции на много по-високо ниво от руснаците“, каза О'Брайън по-рано тази седмица.< /p>


Източник: Ал Джазира и информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР