Руските сили ще водят настъпление не само срещу обсаденото украинско

...
Руските сили ще водят настъпление не само срещу обсаденото украинско
Коментари Харесай

Кадиров: Руските сили ще превземат Киев

Руските сили ще водят нахлуване освен против обсаденото украинско пристанище Мариупол, а и към Киев и други украински градове, съобщи чеченският водач Рамзан Кадиров в " Телеграм ".

" Луганск и Донецк - първо ще ги освободим напълно и по-късно ще превземем Киев и всички други градове ", акцентира чеченският водач.

Кадиров, който постоянно се е самоопределял като " боец " на съветския президент Владимир Путин, съобщи, че няма никакво подозрение за Киев. " Уверявам ви: няма да бъде направена нито стъпка обратно ", съобщи той.

Съединени американски щати и Европейски Съюз са упреквали нееднократно Кадиров в нарушавания на човешките права. Чеченският водач отхвърля обвиняванията, напомня Ройтерс.

През уикенда Украйна беше подложена на тежки бомбардировки, които усилиха броя на жертвите шест седмици след съветската инвазия.

Украйна заяви, че е разкрила над 1200 тела в региона на Киев, където се твърди, че са осъществени жестокости по време на съветската окупация предишния месец, до момента в който жителите на източната част на страната се приготвят - или бягат - преди предстоящото масирано нахлуване.

В неделя сутринта обстрел лиши живота на двама души в североизточната част на Харков, втория по величина град в Украйна, заяви регионалният шеф Олег Синегубов, ден откакто съгласно управляващите 10 цивилни, в това число дете, са починали при бомбардировка югоизточно от града. Володимир Зеленски още веднъж осъди жестокостите против цивилни жители и след диалог с немския канцлер Олаф Шолц съобщи, че са се съгласили, " че всички причинители на военни закононарушения би трябвало да бъдат разпознати и осъдени ". Главният прокурор на Украйна Ирина Венедиктова съобщи, че страната изследва хипотетичната виновност на 500 висши съветски чиновници, в това число президента Владимир Путин, за хиляди военни закононарушения. Броят на жертвите набъбна и в източната част на Украйна, където в петък при ракетен удар на железопътна гара в град Краматорск починаха 57 души, съгласно ревизираната равносметка, оповестена от Павло Кириленко, губернатор на Донецка област.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР