Руските сили са поели изцяло контрола над източната част на

...
Руските сили са поели изцяло контрола над източната част на
Коментари Харесай

Подразделения от ЧВК Вагнер са превзели цялата източна част от Бахмут

Руските сили са поели напълно контрола над източната част на град Артьомовск (наричан в Украйна Бахмут). Това заяви създателят на съветската частна военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

Подразделения от ЧВК " Вагнер " са завладяли цялата източна част от Бахмут. " Вагнер " управлява напълно цялата територия източно от река Бахмутка, сподели Пригожин, представен в Телеграм от своята пресслужба.

Бахмут е ситуиран в следената от Киев част от украинската Донецка област. Градът е транспортен възел от огромно значение за снабдяването на украинските войски в Донбас. От лятото на 2022 година за града се водят яростни боеве. На 16 февруари ръководителят на анексираната от Москва сепаратистка Донецка национална република Денис Пушилин съобщи, че съветските сили са завладяли всички съществени възвишения в региона на Бахмут. 

Столтенберг: Нужна е още помощ

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг акцентира нощес, в навечерието на срещата на министрите на защитата на Европейски Съюз в Швеция, нуждата от спомагателна военна помощ за Украйна, съобщи ДПА.

Беше разисквана незабавната нужда от увеличение и поддържане на поддръжката, съобщи Столтенберг след диалозите с шведския министър-председател Улф Кристершон в Стокхолм.

Това се трансформира във война на безсилие и по тази причина е и борба за логистиката, сподели той и добави, че в този момент е значимо да се усили производството на оръжия и муниции.

В този подтекст Столтенберг приветства обстоятелството, че се работи по взаимното закупуване на муниции от страните от Европейския съюз. НАТО работи по взаимното доставяне от години, сподели той.

Министрите на защитата на 27-те страни от Европейски Съюз ще обсъдят през днешния ден по-нататъшните доставки на муниции за Украйна на среща в конферентен център покрай Стокхолм. Столтенберг е поканен като посетител на консултациите на министрите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР